Istoria Big Ben-ului, ceasul cu clopot din Londra care împlineşte azi 162 de ani

  • Big Ben-ul este porecla marelui clopot londonez şi a fost pus în funcţiune pe 31 mai 1859.
  • Big Ben-ul este cel mai mare ceas cu clopot şi al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume.
  • Ceasul este un simbol iconic al Londrei. Augustus Pugin a proiectat ceasul în care sunt incorporate 312 de porţiuni de sticlă de opal.
873 afișări
Imaginea articolului Istoria Big Ben-ului, ceasul cu clopot din Londra care împlineşte azi 162 de ani

Istoria Big Ben-ului, ceasul cu clopot din Londra care împlineşte azi 162 de ani

La mulţi ani, Big Ben!

Astăzi se împlinesc 162 de ani de când a fost pus in funcţiune pentru prima oară orologiul Parlamentului din Londra, poreclit ulterior Big Ben. Este cel mai mare ceas cu clopot şi al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume.

SINCRON IAN WESTWORTH, mecanic Big Ben:

”Clopotul are, în principiu, treisprezece tone şi jumătate. Era cel mai mare clopot de acest tip când a fost realizat într-un ton distinctiv, deoarece era crăpat. Are o crăpătură în două locuri.

Oamenii spun că pot auzi nota distinctivă a Big Ben-ului oriunde ascultă.

A fost difuzată în întreaga lume de ani de zile şi ani şi ani, aşa că mulţi oameni au auzit-o şi oamenilor le placea să aibă o icoană a Londrei”.

Simbolul iconic al Londrei este proiectat de Augustus Pugin, care a incorporat 312 porţiuni de sticlă de opal, iar pe fiecare dintre cele patru laturi ale sale este inscripţionat în latină „Domine Salvam Fac Reginam Nostram Priman”, adică ”O, Doamne, apăr-o pe Regina noastră Victoria”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici