Italia este campioană la îngheţată în 2024

Concursul pentru cea mai bună îngheţată a avut loc la Sigep din Rimini, unde au participat 11 ţări.Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu mondial prezidat de Giancarlo Timballo.Coreea de Sud a ocupat locul al doilea, în timp ce Ungaria s-a clasat pe locul trei.

298 afișări
Imaginea articolului Italia este campioană la îngheţată în 2024

Italia este campioană la îngheţată în 2024

Italia este campioană mondială la îngheţată. Echipa italiană a luat aurul la Gelato World Cup 2024, anunţă Aleph News.

Concursul a avut loc la Sigep din Rimini, unde au participat 11 ţări.

Grupul italian este format din Vincenzo Donnarumma (născut în Vico Equense şi introdus în lumea patiseriilor încă de la 13 ani), Rosario Nicodemo (de la gelateria „Il cannolo siciliano” din Roma), Filippo Valsecchi (născut în Lecco, cu multe premii în palmares, ultimul fiind o medalie de argint la selecţia italiană pentru World Chocolate Master), Domenico di Clemente (patiser cu experienţă internaţională, maestru în patiseria Martesana din Milano) şi Davide Malizia (născut la Roma, de şase ori campion mondial de patiserie).

Coreea de Sud a ocupat locul al doilea la Sigep, în timp ce Ungaria s-a clasat pe locul al treilea. Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu internaţional prezidat de Giancarlo Timballo – fondatorul concursului dar şi preşedintele Comitetului Naţional al Gelateriei din cadrul Federaţiei Italiene.

România nu a participat. Dacă ar fi să ne lăudăm şi noi, avem sortimente de îngheţată care nu se găsesc nicăieri în lume: îngheţata de colivă sau cu pâine prăjită cu magiun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici