J. K. Rowling: Încheierea seriei "Harry Potter", un lucru "mai rău" decât divorţul

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a declarat, marţi, în cadrul unui interviu, că momentul în care a încheiat povestea vrăjitorului Harry Potter a fost mai dureros decât un divorţ.

4 afișări
Imaginea articolului J. K. Rowling: Încheierea seriei "Harry Potter", un lucru "mai rău" decât divorţul

J. K. Rowling: Încheierea seriei "Harry Potter", un lucru "mai rău" decât divorţul

"A fost cea mai dureroasă despărţire din viaţa mea, mai rea decât separarea de un bărbat", a declarat J. K. Rowling, în vârstă de 42 de ani, după ce a primit un premiu pentru succesul său editorial, la Londra.

"Harry Potter şi Talismanele morţii/ Harry Potter and the Deathly Hallows", cel de-al şaptelea şi ultimul volum al seriei aventurilor micului vrăjitor, a devenit cartea cu cele mai rapide vânzări din istorie, după ce a fost lansată în limba engleză în aproape întreaga lume, în iulie 2007. În primele 24 de ore, numai în Marea Britanie şi Statele Unite s-au vândut peste 11 milioane de copii.

"Dar a fost şi minunat să mă opresc, să respir, să gândesc: «Dumnezeule, iată ce s-a întâmplat cu o idee pe care am avut-o în urmă cu 17 ani, într-un tren»", a adăugat aceasta.

J. K. Rowling, care a început saga "Harry Potter" în 1990, a plecat în 1991 în Portugalia, unde s-a căsătorit cu un jurnalist. Cei doi au avut împreună o fiică, Jessica.

Dar căsătoria nu a durat, iar Rowling s-a mutat la Edimburgh, în 1994. Mamă singură, Rowling şi-a continuat seria, scriind adesea în cafenelele din capitala scoţiană, având alături, în cărucior, pe fiica sa.

În decembrie, scriitoarea a dezvăluit că ar putea reînvia lumea magică a şcolii de vrăjitorii Hogwarts, dar a subliniat faptul că Harry nu ar mai fi personajul principal.

Cărţile din seria "Harry Potter" au fost traduse deja în 65 de limbi.

Graţie lui Harry Potter, J.K. Rowling a devenit mai bogată decât regina Elisabeta, cu o avere estimată, la sfârşitul lui iunie, la 545 milioane de lire sterline (807 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici