Jack Daniel's a lansat un "Butoi Prezidenţial" în numele lui Obama

Distileria Jack Daniel's din Lynchburg (Tennessee), cea mai veche distilerie înregistrată în Statele Unite, a lansat un "Butoi Prezidenţial", în cinstea noului preşedinte, Barack Obama, urmând ca, la maturitate, conţinutul acestuia să fie vândut, iar suma obţinută să fie donată.

51 afișări
Imaginea articolului Jack Daniel's a lansat un "Butoi Prezidenţial" în numele lui Obama

Barack Obama, onorat de Jack Daniel's printr-un "Butoi Prezidenţial" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 20 ianuarie 2009, exact în momentul în care noul preşedinte al Statelor Unite depunea jurământul de învestire şi prelua funcţia de conducere la Casa Albă, distileria Jack Daniel's din Lynchburg (Tennessee) marca momentul prin alegerea unui "butoi prezidenţial", de 180 de litri de whisky.

"Asemenea preşedintelui, whisky-ul nostru este un produs al mediului în care are loc procesul de maturizare", a spus Jeff Arnett, maestrul distilator al Jack Daniel's.

"Alternanţa anotimpurilor, căldura extremă a verii şi frigul din timpul iernii conferă whisky-ului nostru caracterul său aparte. Vom verifica din când în când stadiul în care se află whisky-ul şi vom vedea dacă maturizarea lui va putea fi comparată cu maniera în care evoluează preşedintele nostru", a spus el.

"Sărbătorile de Inaugurare, date în cinstea preşedinţilor, nu reprezintă o noutate pentru Lynchburg. Însuşi Jack Daniel organiza câte o petrecere inaugurală, o data la patru ani. Pe vremea lui Jack, petrecerea avea loc pe 4 martie şi, din câte am aflat, la aceste evenimente se chefuia până în zori de zi, se dansa şi, evident, produsul local preferat, whisky-ul, era prezent în cantităţi impresionante", a adăugat maestrul distilator.

Arnett a adaugat că, pentru Jack Daniel, nu conta linia politică adoptată de către preşedinte, dar el ţinea să marcheze întotdeauna momentul.

"Jack Daniel organiza propria sa petrecere în cinstea noului preşedinte – indiferent de afilierea politica a acestuia – şi aceasta era maniera specială prin care el ţinea să reunească oamenii. Prin urmare, ne-am gândit că este un bun prilej pentru a marca dorinţa domnului Jack de a apropia oamenii prin inaugurarea unui butoi dedicat numirii noului preşedinte", a completat Jeff Arnett.

Citeşte şi:

Barack Obama, al 44-lea preşedinte american

Discursul inaugural al lui Obama a stabilit recorduri de trafic online

Euforie generală la ceremonia de învestire a primului preşedinte afroamerican

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici