Jack Spintecătorul a fost femeie? Teoria care demontează ipotezele referitoare la cel mai temut ucigaş din Marea Britanie

O nouă carte care pretinde că cel mai temut ucigaş al Marii Britanii, Jack Spintecătorul, era de fapt femeie, a creat furtună printre istorici. Autorul cărţii consideră că Lizzie Williams, o galeză, a fost de fapt ucigaşul în serie, iar principala ei motivaţie era că nu poate avea copii.

4280 afișări
Imaginea articolului Jack Spintecătorul a fost femeie? Teoria care demontează ipotezele referitoare la cel mai temut ucigaş din Marea Britanie

Jack Spintecătorul a fost femeie? Teoria care demontează ipotezele referitoare la cel mai temut ucigaş din Marea Britanie

Scriitorul John Morris, 62 de ani, fost angajat în Ministerul de Justiţie britanic, susţine că Lizzie Williams, soţia unuia dintre principalii suspecţi, medicul Sir John Williams, este de fapt autoarea crimelor în serie de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Una dintre dovezile aduse de autor este că niciuna dintre cele cinci victime prostituate nu a fost agresată sexual. O altă probă este că lucrurile personale ale uneia, Annie Chapman, au fost aranjate "într-o manieră feminină", informează Daily Mail.

Cartea lui Morris, "Jack Spintecătorul: Mâna unei femei", a fost scrisă împreună cu tatăl lui, decedat între timp. Cei doi au verificat numeroase documente medicale şi legale pentru a construi un caz care să susţină că Lizzie era criminalul în serie.

Dar teoria propusă de John Morris nu a fost primită cu entuziasm de experţii în "Jack Spintecătorul". "Dovezile pentru ca Jack Spintecătorul să fi fost de fapt o femeie sunt evidente. Din păcate, acest lucru nu este văzut cu ochi buni în cercurile în care s-a creat deja certitudinea că Jack Spintecătorul era bărbat. Nu există niciun dubiu că Spintecătorul era femeie. Dar pentru că toată lumea credea că ucigaşul era bărbat, toate dovezile care arătau că e femeie au fost ignorate", a spus Morris.

Spintecătorul a ucis de cinci ori în zece săptămâni ale anului 1888. Victimele, Marry Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes şi Mary Jane Kelly, erau toate prostituate.

Trei dintre acestora li s-a scos uterul. El consideră că Lizzie, născută în 1850, nu putea avea copii şi astfel a dorit să se răzbune pe femeile care puteau avea copii.

Dovezi aduse de John Morris care să susţină teoria conform căreia Jack Spintecătorul era femeie:

- Nicio femeie nu a fost agresată sexual

- Lucrurile personale ale lui Annie Chapman erau aranjate la picioarele ei, conform ziarelor vremii, într-o manieră tipic feminină

- Trei nasturi mici, de la un articol vestimentar feminin, au fost găsiţi în sângele de lângă Catherine Eddowes

- Rămăşiţe de lucruri de femeie, o pelerină, o fustă şi o pălărie, au fost găsite în cenuşa unde a fost incendiată Mary Kelly. Mary nu a fost văzută niciodată când le purta.

Scriitorul consideră că există un motiv pentru uciderea lui Mary Kelly şi pentru faptul că seria crimelor s-a oprit la ea. Aceasta din urmă avea o relaţie cu soţul lui Lizzie, care conducea o clinică de avorturi în Whitechapel.

După sângeroasele crime, Lizzie a suferit o depresie. A murit de cancer în 1912 şi nu a fost interogată niciodată de poliţie în legătură cu crimele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici