Jack Spintecătorul în versiune modernă, în Marea Britanie. Criminalul îşi racola victimele pe internet

Un doctorand în criminologie în vârstă de 40 de ani a fost pus sub acuzare şi va fi judecat pentru uciderea a trei prostituate, el fiind ridicat la începutul săptămânii de poliţişti, din apartamentul său din "cartierul roşu" din Bradford, relatează The Times.

251 afișări
Imaginea articolului Jack Spintecătorul în versiune modernă, în Marea Britanie. Criminalul îşi racola victimele pe internet

Jack Spintecătorul în versiune modernă, în Marea Britanie. Criminalul îşi racola victimele pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţial, bărbatul a fost suspectat de uciderea Suzannei Blamires, de 36 de ani, care a fost văzută în viaţă pentru ultima oară la sfârşitul săptămânii trecute, când a plecat la serviciu după o ceartă cu iubitul ei. Câteva zile mai târziu, bucăţi din trupul ei au fost descoperite într-un râu, la câteva mile distanţă de oraş.

Surse citate de The Times susţin că probe "semnificative" în acuzarea lui Stephen Griffiths, bărbatul de 40 de ani care studiază criminologia, au fost obţinute după analizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

În ultimii şase ani, Griffiths, născut în Wakefield, West Yorkshire, a studiat la Universitatea din Bradford, unde toţi spun că a fost un student-model. El se ocupa de o analiză a tehnicilor moderne ale Poliţiei, comparativ cu investigaţiile detectivilor din secolul al XIX-lea.

Medicii legişti vor face o anchetă amănunţită în apartamentul în care bărbatul reţinut a locuit în ultimii 13 ani.

Griffiths a fost acuzat oficial de uciderea Suzannei Blamires, a lui Shelley Armitage, de 31 de ani, şi a Susanei Rushworth, de 43 de ani. Rushworth, mamă a trei copii, nu a mai fost văzută din luna iunie a anului trecut, iar Shelley Armitage a dispărut luna trecută.

Cele trei femei se cunoşteau bine, mai scriu jurnaliştii de la The Times.

"Erau şi ele oameni, fiice ale cuiva, mame ale cuiva, nu meritau să moară aşa. Din nefericire, fiica mea a luat-o pe drumul cel rău şi a ajuns să nu aibă viaţa pe care ar fi trebuit s-o aibă", a spus Nicky Blamires, mama uneia dintre cele trei femei ucise.

Griffiths, care mai are un frate şi o soră, este fiul unui fost angajat al unei firme de distribuţie de alimente congelate şi al unei telefoniste. Părinţii săi au divorţat când el era tânăr.

"Stephen era foarte deştept, însă era un adevărat tocilar. Erau cu toţii o familie tare ciudată, iar copiii lor niciodată nu aveau legături cu cei ai vecinilor", a declarat o femeie, cunoştinţă veche a familiei Griffiths, citată de The Times.

Griffiths, se pare, nu a lucrat niciodată, trăind doar din burse şi alocaţii sociale. În decembrie 2008, bărbatul s-a înscris pe un site de aranjat întâlniri amoroase, Soulmates, proprietate a The Guardian, mai scriu jurnaliştii britanici.

Poliţiştii ar putea acum să investigheze moartea tuturor prostituatelor din zonă.

Griffiths a fost dus vineri în faţa magistraţilor din Bradford, urmând apoi să compară în faţa Curţii Regale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici