James Cameron, marele câştigător la Globurile de Aur 2010

Cineastul James Cameron a fost marele câştigător la cea de-a 67-a ediţie a premiilor Globul de Aur, el obţinând trofeele categoriilor "cel mai bun film-dramă" şi "cel mai bun regizor", pentru lungmetrajul SF 3D "Avatar", potrivit site-ului oficial al evenimentului.

26 afișări
Imaginea articolului James Cameron, marele câştigător la Globurile de Aur 2010

James Cameron şi producătorul Jon Landau (al doilea din dreapta) pozează alături de actorii din Avatar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "Avatar" a fost desemnat câştigător la două din cele patru categorii de premii la care fusese nominalizat. "Avatar", cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani după succesul înregistrat cu "Titanic" (1997) - devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari) -, a ajuns deja pe poziţia a doua a box office-ului mondial, cu încasări totale de 1,6 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Deşi desemnat favorit de organizaţiile de critici care au oferit premii înaintea acestei gale, filmul "The Hurt Locker", al regizoarei Kathryn Bigelow, nu a primit niciun premiu la cele trei categorii la care fusese nominalizat - "cel mai bun film-dramă", "cel mai bun scenariu" şi "cel mai bun regizor".

Totodată, pelicula "Sus, în aer/ Up in the Air", care conducea în topul nominalizărilor, la şase categorii, a câştigat un singur trofeu, pentru cel mai bun scenariu. La fel este şi cazul dramei despre cel de-Al Doilea Război Mondial "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", de Quentin Tarantino, nominalizată la patru categorii şi care nu a obţinut decât premiul pentru "cel mai bun rol secundar masculin", acordat lui Christoph Waltz.

Musicalul "Nine", care obţinuse cinci nominalizări, a fost şi el un mare perdant al ediţiei din 2010 a Globurilor de Aur, întrucât nu a obţinut niciun premiu.

Avatar

The Hurt Locker

Up in the Air

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici