James Cameron spune că BP i-a respins ajutorul în privinţa combaterii poluării din Golful Mexic

Regizorul canadian James Cameron, considerat un specialist în domeniul explorărilor acvatice la mare adâncime, a declarat că grupul British Petroleum a respins "cu graţie" oferta sa de consultanţă în privinţa opririi scurgerilor masive de petrol din Golful Mexic.

24 afișări
Imaginea articolului James Cameron spune că BP i-a respins ajutorul în privinţa combaterii poluării din Golful Mexic

James Cameron spune că BP i-a respins ajutorul în privinţa combaterii poluării din Golful Mexic

"În ultimele săptămâni am privit, ca noi toţi, cu o oroare tot mai mare şi cu multă durere în suflet, ce se întâmplă în Golful Mexic şi am început să cred că acei imbecili nu ştiu ce fac", a declarat James Cameron, la conferinţa de anul acesta din domeniul tehnologiei All Things Digital.

James Cameron, regizorul filmelor "Avatar", "Titanic" şi "Abisul", a lucrat de multe ori cu roboţi submarini şi este considerat un expert în filmările subacvatice. El nu a explicat, însă, la cine s-a referit în momentul în care a folosit sintagma "acei imbecili".

Declaraţia sa a venit la o zi după ce James Cameron a participat la o întrunire organizată la sediul general din Washington al Agenţiei americane pentru protecţia mediului înconjurător (EPA) cu scopul de a găsi soluţii pentru a opri masivele scurgeri de petrol din Golful Mexic.

James Cameron a declarat că s-a oferit să ajute guvernul american şi grupul British Petroleum în privinţa opririi scurgerilor masive de petrol din Golful Mexic. Potrivit declaraţiei sale, oferta sa a fost "graţios" refuzată de gigantul britanic BP.

Cineastul canadian a declarat cu această ocazie că nu a discutat deocamdată cu reprezentanţii Casei Albe despre oferta sa şi că experţii care au participat la întrunirea organizată de EPA realizează în aceste zile rapoartele discuţiilor purtate.

James Cameron a colaborat la conceperea echipamentelor submersibile de mare adâncime şi a altor tehnologii utilizate în timpul scufundărilor marine, cu ocazia realizării documentarelor despre epavele transatlanticului Titanic şi a navei de război germane Bismarck, aflate la o adâncime de peste 3.200 de metri.

Cineastul a sugerat faptul că guvernul american trebuie să îşi asume un rol mult mai activ în activităţile de monitorizare subacvatică a petei de petrol din Golful Mexic, care a devenit cea mai mare catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite.

Spărtura conductei care generează pata de petrol din Golful Mexic este situată la o adâncime de 1.600 de metri.

Deşi a admis faptul că persoanele pe care le cunoaşte în industria explorării submarine nu lucrează în domeniul extracţiei de petrol, James Cameron a explicat că acele persoane sunt obişnuite cu manevrarea mai multor tipuri de vehicule subacvatice şi a sistemelor electronice de monitorizare prin fibră optică.

Pata de petrol continuă să se extindă în Golful Mexic de la sfârşitul lunii aprilie, după ce platforma Deepwater Horizon a explodat şi s-a scufundat la 60 de kilometri de delta fluviului Mississippi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici