James Cameron va produce un film despre artiştii de la Cirque du Soleil

James Cameron, regizorul filmelor "Avatar" şi "Titanic", s-a aventurat într-un nou gen cinematografic, producând un film 3D despre celebrele acrobaţii realizate de artiştii companiei Cirque du Soleil, ce va fi lansat vineri pe marile ecrane din America de Nord.

200 afișări
Imaginea articolului James Cameron va produce un film despre artiştii de la Cirque du Soleil

James Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

James Cameron este şi coregizor al peliculei "Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi / Cirque du Soleil: Worlds Away", un film - spectacol care aduce pentru prima dată pe marele ecran acrobaţiile aeriene spectaculoase realizate de sportivii companiei Cirque du Soleil.

Filmul, ce are o durată de 91 de minute, l-a avut ca regizor principal pe neozeelandezul Andrew Adamson, cineastul care a regizat primele două filme din franciza "Cronicile din Narnia".

"A trebuit să găsim o modalitate naturală, o formulă de cinema adaptată la lumea circului şi am început să ne gândim că ar trebui să facem acest lucru cu ajutorul spectacolelor Cirque du Soleil, care au o parte foarte onirică", a declarat Adamson într-o conferinţă de presă organizată la Miami.

Filmul spune povestea personajului Mia, interpretat de acrobata Erica Linz, care se află în căutarea unei iubiri pierdute, trece prin mai multe universuri, iecare dintre ele fiind reprezentat de şase dintre cele mai cunoscute lumi fantastice realizate de Cirque du Soleil.

"Am putut să găsesc o poveste care face legătura între acele numere diferite", a declarat James Cameron. Printre scenele cele mai cunoscute prezentate de compania canadiană în spectacolele sale de la Las Vegas, care pot fi văzute în film, se află show-urile "Believe", "Mystere", "O" şi "Viva Elvis".

Dintre toate lumile fantastice pe care le-a creat în trecut, James Cameron afirmă că aceea care l-a fermecat cel mai mult a fost "maiestuozitatea pură a corpului uman în acţiune", exemplificată perfect de angajaţii elastici şi atletici ai companiei Cirque du Soleil.

"Numerele lor sfidează moartea şi necesită sânge rece şi multe competenţe, iar noi credem că este important să le arătăm lumii întregi", a adăugat James Cameron.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" (2009) şi "Titanic" (1997), regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici