Jane Birkin a cerut companiei Hermes să redenumească geanta din piele care îi poartă numele - VIDEO

Actriţa şi cântăreaţa Jane Birkin a cerut companiei Hermes să redenumească geanta din piele de crocodil care îi poartă numele, unul dintre cele mai scumpe accesorii vestimentare din lume, din cauza "practicilor pline de cruzime" utilizate în timpul sacrificării acelor animale, informează Reuters.

837 afișări
Imaginea articolului Jane Birkin a cerut companiei Hermes să redenumească geanta din piele care îi poartă numele - VIDEO

Jane Birkin (Foto: Răzvan Chirita / Mediafax Foto)

"Am cerut companiei Hermes să redenumească geanta Birkin Croco până când va adopta practici mai bune, care să respecte standardele internaţionale, în timpul fabricării acestui tip de genţi", a precizat artista într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Artista franco-britanică spune că a fost "alertată în privinţa practicilor pline de cruzime aplicate asupra crocodililor în timpul sacrificării acestora pentru producţia de genţi Hermes care poartă numele Birkin". Ea spune că a semnat petiţia "Mercy For Animals", iniţiată de actorul american Joaquin Phoenix, cu scopul de a protesta faţă de tratamentul lipsit de etică aplicat acestor animale.

"Mii de reptile sunt măcelărite în fiecare an şi transformate în pantofi, genţi, curele şi alte accesorii", se afirmă în acea petiţie.

Organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a dat publicităţii o înregistrare video, narată de Joaquin Phoenix şi vizionată ulterior de Jane Birkin, ce prezintă felul în care crocodilii sunt sacrificaţi şi jupuiţi în fermele care aprovizionează cu piele naturală mai multe branduri din industria produselor de lux.

Compania Hermes spune că pielea de crocodil din acele imagini provine de la o fermă din statul american Texas, însă nu a fost folosită în producţia genţilor Birkin. Compania a precizat de asemenea faptul că nu deţine acea fermă.

Reprezentanţii brandului de lux au spus că au iniţiat deja o anchetă, care va investiga practicile utilizate în fermele de animale cu care colaborează şi că "orice încălcare a normelor legale va fi corectată şi sancţionată".

Hermes spune că a impus fermelor de la care se aprovizionează cele mai înalte standarde etice în ceea ce priveşte tratamentul aplicat crocodililor şi că, de peste un deceniu, a efectuat controale lunare în acele ferme, pentru a se asigura că standardele în cauză sunt respectate.

Geanta Birkin a fost lansată pe piaţă în 1984, după ce Jane Birkin a acceptat ca numele ei să fie trecut pe acest produs vestimentar, după ce a discutat într-un avion cu preşedintele din epocă al brandului Hermes, Jean-Louis Dumas. Cântăreaţa, pe atunci tânără mamă, se plângea că nu găsea în magazine nicio geantă care să fie în acelaşi timp practică şi şic.

Cu cele două mânere rezistente şi un spaţiu interior apreciabil, geanta Birkin, una dintre cele mai scumpe din lume, este extrem de apreciată de numeroase celebrităţi, precum Victoria Beckham şi eroinele din franciza "Sex and the City".

Geanta Birkin din piele de crocodil şi geanta Kelly, denumită în onoarea actriţei Grace Kelly, sunt unele dintre cele mai apreciate produse de pe piaţa de lux. Preţurile din magazine încep de la 22.000 de dolari, însă aceste accesorii se vând aproape imediat şi magazinele în cauză se confruntă în mod frecvent cu rupturi de stoc.

Clientele pot să le obţină fie trecându-şi numele pe o foarte lungă listă de aşteptare, fie plătind onorarii uriaşe unor cumpărători specializaţi, care caută cu abnegaţie aceste genţi în numele lor, în diverse magazine.

Modelul Hermes din piele de crocodil, disponibil începând de la 33.000 de dolari, pe comandă, se vinde extrem de bine şi la licitaţii. În iunie, o geantă Diamond Birkin fucsia din piele de crocodil, cu ornamente din aur de 18 carate şi diamante, a stabilit un nou record mondial de preţ pentru un astfel de accesoriu, după ce s-a vândut cu 222.000 de dolari, la o licitaţie organizată de casa Christie's, la Hong Kong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici