Jane Fonda vorbeşte, la 74 de ani, despre antrenamentele chinuitoare şi yoga: "Obişnuiam să caut numai durere"

Actriţa Jane Fonda, în vârstă de 74 de ani, a lansat un nou DVD cu exerciţii yoga, pe care l-a descris drept un mod "distractiv şi uşor" de a te menţine în formă, ocazie cu care a recunoscut că regimul dur pe care îl promova în anii '80 prin filmele de antrenament din care a vândut 17 milioane de exemplare în toată lumea era, de fapt, bazat pe durere şi pe agonie.

2509 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda vorbeşte, la 74 de ani, despre antrenamentele chinuitoare şi yoga: "Obişnuiam să caut numai durere"

Jane Fonda (Imagine: Hepta)

Generaţiile de femei care au lucrat din greu făcând exerciţii pentru zona pelviană, purtând jambiere şi haine mulate, nu ar fi trebuit să simtă cum ard caloriile, ci să simtă agonie, a spus Fonda. Actriţa a dezvăluit că scopul principal al cunoscutului ei film "Workout" din 1982 era "să caute numai durere".

Într-un interviu, actriţa a recunoscut că trecerea anilor se face simţită şi că trebuie să se adapteze, scrie Daily Mail.

"Obişnuiam să urmăresc numai durerea. Nu şi acum. Nu le cer să facă nimic prea greu. Eu fac exerciţiile gândindu-mă la oamenii mai în vârstă", a spus ea. "Vreau să fie distractive şi uşoare, dar eficiente."

Cu trecerea anilor, actriţa a trebuit să facă faţă osteoartritei, o boală care cauzează dureri ale încheieturii. I-au fost înlocuite un şold şi un genunchi şi încă se află în perioada de refacere după o operaţie la spate care a avut loc în martie.

După ce în trecut urma antrenamente epuizante de yoga timp de două ore pe zi, Fonda a spus că "acele zile sunt de mult apuse. Devenise prea greu."

Drept urmare, noul ei DVD yoga propune antrenamente mai lejere şi pune accentul pe întinderi uşoare care vor îmbunătăţi mobilitatea.

În interviu, Jane Fonda s-a declarat recunoscătoare pentru silueta ei, adăugând că "este foarte conştientă de cum se poate arăta la 75 de ani".

Vedeta a recunoscut că a apelat la operaţii estetice pentru a-şi păstra frumuseţea. Fonda şi-a făcut un implant la sâni în anii '70 şi mai multe operaţii la bărbie, gât şi ochi anul trecut.

Ea a lansat 24 de materiale pentru fitness din 1982 până în prezent, iar la începutul acestui an a declarat că activitatea fizică este cheia menţinerii sănătăţii la orice vârstă.

Jane Fonda a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1979, pentru rolul din "Întoarcerea acasă", şi în 1972, pentru partitura din "Klute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici