Janet Jackson, Brooke Shields şi Bill Clinton, vedetele galei Life Ball contra maladiei SIDA

Cântăreaţa americană Janet Jackson, actriţa Brooke Shields şi fostul preşedinte american Bill Clinton vor fi vedetele celei de-a 19-a ediţii a galei Life Ball contra maladiei SIDA, ce va avea loc pe 21 mai, la Viena, au anunţat luni organizatorii acestui eveniment.

145 afișări
Imaginea articolului Janet Jackson, Brooke Shields şi Bill Clinton, vedetele galei Life Ball contra maladiei SIDA

Janet Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia Life Ball din acest an marchează împlinirea a 30 de ani de la descoperirea virusului HIV.

Bill Clinton, un obişnuit al galelor Life Ball, participă la eveniment în numele fundaţiei sale pe care a înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani pentru a lupta contra maladiei SIDA. Michel Sidibe, directorul ONUSIDA, programul Organizaţiei Naţiunilor Unite contra maladiei SIDA, va fi prezent şi el la Viena pe 21 mai.

Evenimentul va debuta cu un dineu de gală ce va avea loc în palatul imperial Hofburg, sub patronajul preşedintelui austriac Heinz Fischer, ce va fi urmat de o paradă de modă extravagantă şi de un bal mascat extrem de colorat, organizat în clădirea cu influenţe neogotice a primăriei din Viena, la care vor participa câteva mii de invitaţi.

În acest an, creaţiile casei canadiene Dsquared2 - înfiinţată de Dean şi Dan Caten - vor fi acelea care vor fi prezentate pe podiumul în forma unei panglici roşii, simbolul luptei contra maladiei SIDA, amenajat pe pavajul din faţa primăriei vieneze.

Janet Jackson, cântăreaţa britanică Natasha Bedingfield şi violonistul Nigel Kennedy vor asigura interludiile muzicale din cadrul acestei ceremonii, ce va fi transmisă în direct de televiziunea naţională austriacă.

Janet Jackson, sora cea mică a cântăreţului Michael Jackson, va fi prezentă la această gală în calitate de reprezentantă a organizaţiei amfAR (The American Foundation for AIDS Research).

Ediţia din 2010 a Life Ball a generat 1,5 milioane de euro în beneficiul asociaţiilor de caritate care îi ajută pe bolnavii de SIDA, iar jumătate din încasări au fost donate celor 15.000 de seropozitivi austrieci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici