Janet Jackson va produce un documentar despre persoanele transgender

Cântăreaţa americană Janet Jackson va fi producătorul executiv al unui documentar despre viaţa persoanelor transgender din lumea întreagă.

338 afișări
Imaginea articolului Janet Jackson va produce un documentar despre persoanele transgender

Janet Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii companiei newyorkeze Brainchild Films au anunţat, luni, că Janet Jackson va produce documentarul "Truth" şi va realiza câteva dintre interviurile ce vor fi incluse în film. Filmările vor începe în această vară şi vor prezenta vieţile şi dificultăţile cu care se confruntă persoanele transgender,  informează accesshollywood.com.

Janet Jackson a precizat într-o declaraţie de presă că a acceptat să se implice în acest proiect cinematografic, întrucât doreşte să oprească discriminările cu care se confruntă comunitatea persoanelor transgender.

Artista americană, sora în vârstă de 46 de ani a cântăreţului Michael Jackson, a jucat de-a lungul carierei sale în mai multe filme şi a câştigat cinci premii Grammy.

"Truth" va fi regizat de Robert Jason, care a realizat anterior documentarul "The Style Network", un film despre persoanele transgender din New York. "Truth" va include poveştile de viaţă ale unor persoane transgender din America de Nord, Europa, Australia şi America Latină.

Janet Jackson este cea mai mică dintre cei nouă copii ai familiei Jackson şi, exceptându-l pe Michael, este singura care s-a bucurat de succes în cariera solo, reuşind să vândă peste 70 de milioane de albume în lumea întreagă, de la debutul ei, în 1982.

Potrivit accept-romania.ro, termenul transgender se referea iniţial la persoane care adoptau în permanenţă rolul social care nu era asociat cu sexul lor la naştere, dar care nu făceau apel la chirurgie genitală ca modalitate de a suprima acest rol de gen. În timp ce travestiţii se îmbracă episodic în haine specifice sexului opus, iar transexualii îşi modifică definitiv organele sexuale, transgenderii îşi schimbă cu regularitate genul social prin mijloace non-chirurgicale. "Transgender" este un termen care include diferite varietăţi ale identităţii de gen. În această categorie intră acele persoane care nu se simt comfortabil într-un anumit gen sau care nu corespund, prin imagine sau comportament, normelor asociate unui anumit gen: travestiţi, transsexuali, persoane intersexuale (hermafrodiţi), bărbaţi efeminaţi, femeile cu aspect masculin etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici