Javier Bardem ar putea fi căpitanul Blackbeard, într-o nouă ecranizare a romanului "Peter Pan"

Actorul spaniol Javier Bardem ar putea interpreta rolul negativ al căpitanului Blackbeard într-o nouă ecranizare a romanului cu Peter Pan pentru copii, scris de J.M.Barrie.

102 afișări
Imaginea articolului Javier Bardem ar putea fi căpitanul Blackbeard, într-o nouă ecranizare a romanului "Peter Pan"

Javier Bardem (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Javier Bardem, în vârstă de 44 de ani, se pregăteşte să interpreteze rolul căpitanului Blackbeard, într-o ecranizare bazată pe povestea lui Peter Pan, băieţelul care poate să zboare şi nu îmbătrâneşte niciodată. Filmul va fi produs de Warner Bros., în regia lui Joe Wright ("Mândrie şi prejudecată", 2005), şi va fi conceput ca un prequel al poveştii originale, ca în "Batman - Începuturi" (2005), informează contactmusic.com.

Noul film despre Peter Pan va urmări aventurile unui băieţel orfan care se luptă cu piraţii, pentru a salva ţinutul natal al lui Peter, Tărâmul de Nicăieri (Neverland).

Greg Berlanti, cunoscut pentru crearea personajului Arrow din emisiunea cu acelaşi nume, se va ocupa de producţie, iar scenariul îi aparţine lui Jason Fuchs.

Studiourile Warner Bros. sunt foarte entuziasmate de acest proiect, care a devenit "o prioritate", conform site-ului hollywoodreporter.com.

Personajul lui Peter Pan, creat de scriitorul scoţian J.M. Barrie, a fost subiectul de inspiraţie pentru numeroase producţii, printre care şi un film de animaţie cu acelaşi nume, produs de Walt Disney în 1953.

Steven Spielberg a regizat un sequel, adaptat liber după cărţile lui J.M. Barrie - "Hook" (1991), cu Dustin Hoffman în rolul căpitanului de piraţi - iar Columbia Pictures a produs filmul "Peter Pan" în 2003.

În paralel, actorul şi producătorul Channing Tatum lucrează la un film despre Peter Pan, intitulat "Pan", pentru casa de producţie rivală Columbia Pictures, cu Joe Roth în rolul principal.

Actorul Javier Bardem a fost nominalizat la Oscar în 2001 pentru rolul "Viaţa şi epoca lui Reinaldo Arenas/ Before Night Falls" (2000) şi a obţinut prestigioasa statuetă în 2007, pentru rolul din "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen.

În 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Biutiful" al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat în 2011 şi la premiul Oscar.

Starul spaniol s-a remarcat şi în alte pelicule de succes, precum "Vicky Cristina Barcelona", "Dragoste în vremea holerei", "Fantomele lui Goya", "Colateral", "Marea dinlăuntru/ Mar Adentro" şi "Sânge fierbinte".

Pe 8 noiembrie 2012, Javier Bardem a primit o stea pe Walk of Fame din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici