Jeff Bezos, fondatorul Amazon, ar fi finalizat divorţul cu o înţelegere financiară. Cât ar primi fosta soţie de la cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi cel mai bogat om din lume, ar fi finalizat divorţul de soţia sa, MacKenzie Bezos, vineri, după ce cei doi au ajuns la o înţelegere financiară care se ridică la 38 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg News.

2585 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos, fondatorul Amazon, ar fi finalizat divorţul cu o înţelegere financiară. Cât ar primi fosta soţie de la cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos ar fi finalizat divorţul, în urma unei înţelegeri financiare de 38 de miliarde de dolari

Potrivit înţelegerii, MacKenzie Bezos, în vârstă de 49 de ani, va primi aproximativ 19,7 milioane de acţiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, valoare care se ridică la 38,3 miliarde de dolari. În urma acestei înţelegeri financiare, fosta soţie a lui Jeff Bezos ajunge pe locul al 22-lea în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Divorţul a fost pronunţat la o instanţă din King County, statul american Washington.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, rămâne cu 12% din companie şi îşi păstrează titlul de cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Bezos a declarat anterior că va renunţa la acţiunile la publicaţia The Washington Post şi la compania de explorare spaţială Blue Origin în favoarea lui Jeff Bezos, căruia îi va ceda şi dreptul de vot pentru restul de acţiuni pe care le deţinea la Amazon.

Aceasta a promis că va dona jumătate din averea sa unor organizaţii caritabile.

La începutul lunii ianuarie, fondatorul companiei Amazon a anunţat pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter că el şi soţia sa, MacKenzie, divorţează pe cale amiabilă după o căsnicie de 25 de ani. "Ne simţim extrem de norocoşi că ne-am cunoscut şi extrem de recunoscători pentru fiecare an de căsnicie", a mai scris acesta. "Dacă am fi ştiut că ne vom despărţi după 25 de ani, tot ne-am fi căsătorit", a adăugat acesta la momentul respectiv.

În ziua în care şi-a anunţat Bezos divorţul, tabloidul american National Enquirer a scris că va publica presupuse mesaje intime pe care şi le-au trimis proprietarul companiei Amazon şi Lauren Sanchez, o fostă realizatoare de televiziune, cu care acesta ar fi avut o relaţie. Cei doi s-au cunoscut în New York, pe când Bezos era vicepreşedinte al unui trust şi a intervievat-o pe aceasta pentru o slujbă.

Jeff şi MacKenzie s-au căsătorit în 1993, au renunţat la slujbele de pe Wall Street şi s-au mutat în Seattle, unde Jeff Bezos a deschis, din garajul lui, o librărie online, afacere care a stat la baza companiei Amazon.

Jeff a devenit milionar în 1997 şi, în prezent, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 135 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg.

Anul acesta, Amazon, fondată acum 25 de ani, a devenit cel mai bine evaluată companie listată din lume, depăşind Microsoft. Cel mai mare retailer online a fost evaluat la 797 de miliarde de dolari.

MacKenzie, care are cu Jeff Bezos patru copii, cu vârste între 13 şi 18 ani, este scriitoare şi a câştigat un American Book Award în 2006, pentru volumul "The Testing of Luther Albright". Este şi director executiv al unei organizaţii care militează împotriva hărţuirii, Bystander Revolution.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici