Jeff Bridges - premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin

Jeff Bridges a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "Crazy Heart", la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, care a avut loc duminică seară, la Kodak Theatre din Los Angeles, potrivit HBO.

95 afișări
Imaginea articolului Jeff Bridges - premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin

Jeff Bridges - premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin

Jeff Bridges, născut pe 4 decembrie 1949, este un actor şi muzician american, care a debutat pe marile ecrane în 1971, în filmul "The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic", ce i-a adus prima nominalizare la Oscar.

A mai fost nominalizat la premiile Academiei de film americane, în 1974, pentru rolul din "Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor", în care l-a avut ca partener pe marile ecrane pe Clint Eastwood.

Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale este cel din "Tron", un SF cult, lansat în 1982, în care a interpretat rolul unui programator de jocuri video.

Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la Oscar în 1984, pentru rolul din "Starman/ Omul din stele".

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din "Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie" (1984), "Jagged Edge/ Lama zimţată" (1985), "Fearless/ Stare de şoc" (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, "Marele Lebowski" (1998).

În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din "The Contender/ Persona non grata", iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în "Tideland/ Ţara minunilor", după precedenta lor colaborare de succes, la pelicula "The Fisher King/ Regele pescar" din 1991.

În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în "Iron Man - Omul de oţel", iar în 2009, el a jucat în drama "Crazy Heart", pentru care a primit, printre altele, Globul de Aur şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Pentru acelaşi premiu au concurat George Clooney - "Up in the Air", Colin Firth - "A Single Man", Morgan Freeman - "Invictus" şi Jeremy Renner - "The Hurt Locker".

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin a revenit actorului Sean Penn, pentru partitura din "Milk".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici