Jeff Bridges va lansa un album în această vară

Actorul Jeff Bridges, recompensat cu Oscar în 2010 pentru rolul din "Crazy Heart", în care a interpretat un celebru cântăreţ de muzică country, va lansa în această vară primul lui album înregistrat cu o casă de discuri majoră, au anunţat marţi reprezentanţii Blue Note Records.

24 afișări
Imaginea articolului Jeff Bridges va lansa un album în această vară

Jeff Bridges va lansa un album în această vară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american a colaborat la acest proiect cu producătorul muzical T-Bone Burnett, care a primit la rândul său un Oscar în calitate de compozitor al piesei "The Weary Kind" ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Crazy Heart".

Jeff Bridges a compus câteva dintre piesele incluse pe acest material discografic şi a înregistrat câteva cover-uri ale unor cântece celebre de Tom Waits şi Stephen Bruton. Printre soliştii invitaţi să apară pe acest album se numără Rosanne Cash şi Sam Phillips, fosta soţie a producătoruluio T-Bone Burnett.

Comunicatul emis de Blue Note Records, o casă de discuri specializată în lansarea de albume de jazz, deţinută de EMI Group, nu dezvăluie nici titlul albumului şi nici titlurile pieselor incluse pe acesta.

T-Bone Burnett, prieten cu Jeff Bridges de peste 30 de ani, a compus şi coloana sonoră a filmului "Marele Lebowski", din 1998, în care Jeff Bridges a interpretat rolul celebrului personaj "The Dude".

Jeff Bridges a mai lansat un album muzical în anul 2000, intitulat "Be Here Soon", lansat de o casă independentă şi la care a colaborat cu producătorul şi compozitorul Michael McDonald.

Jeff Bridges, în vârstă de 61 de ani, este actor şi muzician. El a debutat pe marile ecrane în 1971, în filmul "The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic", ce i-a adus prima nominalizare la Oscar. Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la premiile Academiei de film americane, în 1974, pentru rolul din "Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor", în care l-a avut ca partener pe marile ecrane pe Clint Eastwood. Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale este cel din "Tron", un SF cult, lansat în 1982, în care a interpretat rolul unui programator de jocuri video.

Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la Oscar în 1984, pentru rolul din "Starman/ Omul din stele". Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din "Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie" (1984), "Jagged Edge/ Lama zimţată" (1985), "Fearless/ Stare de şoc" (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, "Marele Lebowski" (1998).

În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din "The Contender/ Persona non grata", iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în "Tideland/ Ţara minunilor", după precedenta lor colaborare de succes, la pelicula "The Fisher King/ Regele pescar" din 1991. În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în "Iron Man - Omul de oţel", iar în 2009, el a jucat în drama "Crazy Heart", pentru care a primit, printre altele, Globul de Aur şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici