Jennifer Hudson, audiată în procesul cumnatului ei, acuzat de triplu asasinat

Actriţa şi cântăreaţa americană Jennifer Hudson a povestit luni, cu lacrimi în ochi, în prima zi a procesului intentat cumnatului ei, acuzat de triplu asasinat, coşmarul prin care a trecut după ce mama, fratele şi nepotul ei au fost asasinaţi, în 2008.

337 afișări
Imaginea articolului Jennifer Hudson, audiată în procesul cumnatului ei, acuzat de triplu asasinat

Jennifer Hudson, audiată în procesul cumnatului ei, acuzat de triplu asasinat (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu ne plăcea felul în care o trata (pe sora ei, n.r.) şi nu îmi plăcea nici felul în care îl trata pe nepotul meu", a declarat Jennifer Hudson, în timpul mărturiei sale de 30 de minute în faţa unui tribunal din Chicago, referindu-se la William Balfour, bărbatul cu care era căsătorită sora ei, Julia Hudson.

William Balfour a pledat nevinovat în procesul în care este acuzat de asasinarea mamei actriţei, Darnell Donerson, decedată la vârsta de 57 de ani, a fratelui, Jason Hudson, decedat la vârsta de 29 de ani, şi a nepotului, Julian King, fiul Juliei Hudson, decedat la vârsta de şapte ani.

Procurorii americani au spus că Balfour a acţionat pentru a se răzbuna pe Julia Hudson, care solicitase divorţul.

Actriţa a vorbit în faţa tribunalului despre apelul telefonic care a făcut-o să ia primul avion spre Chicago, pentru a identifica trupul neînsufleţit al mamei şi pe cel al fratelui, ucişi prin împuşcare. În speranţa că îl va găsi în viaţă pe nepotul Julian, actriţa a făcut atunci un apel public şi a oferit o recompensă de 100.000 de dolari.

Abia după trei zile, poliţia a găsit cadavrul băiatului, ucis prin împuşcare şi acoperit cu o perdea de duş, abandonat pe bancheta din spate a unui automobil furat.

"Am încercat totul pentru a-l găsi", a povestit Jennifer Hudson, care, cu doi ani înainte de acea tragedie, câştiga premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie prestaţiei sale din filmul "Dreamgirls".

Mărturia vedetei americane, prima din acest proces, nu a adus elemente noi, dar a permis acuzării să alcătuiască portretul unei familii foarte unite, care a fost distrusă de presupusul ucigaş, descris de procurori ca fiind un asasin cu sânge rece.

Avocaţii lui William Balfour au atacat teoria anchetatorilor, reproşându-le faptul că nu au studiat deloc posibilitatea ca triplul asasinat să fi avut legătură cu presupusul trafic de droguri în care ar fi fost implicat Jason Hudson.

"Nu acesta este omul pe care îl căutaţi", a declarat în faţa juriului avocata apărării, Amy Thompson, care a insistat asupra faptului că nicio probă de ADN şi nicio amprentă nu permit asocierea clientului ei cu cele trei crime.

Potrivit acuzării, Balfour ar fi furat arma crimei de la Jason Hudson. El ar fi fost extrem de supărat din cauza faptului că Julia Hudson, de care era despărţit, ar fi început o relaţie cu un alt bărbat, deşi el ar fi înşelat-o de mai multe ori pe durata căsătoriei lor, a declarat procurorul Veryl Gambino.

Jennifer Hudson, al cărei al doilea album, intitulat "I Remember Me", a fost lansat pe piaţă în martie 2011, a fost însoţită la acest proces de actualul ei partener de viaţă, David Otunga, un practicant de wrestling profesionist, cu care are un băieţel de doi ani, David Jr. Actriţa americană va asista la toate şedinţele procesului de la Chicago.

Jennifer Hudson, în vârstă de 30 de ani, este câştigătoare a unui premiu Oscar, a unui Glob de Aur şi a unui BAFTA pentru prestaţia ei din musicalul "Dreamgirls". Cariera fostei participante la concursul "American Idol" şi-a continuat cursul ascendent, Hudson apărând, în 2008, şi în filmele "Totul despre sex" şi "The Secret Life of Bees". De asemenea, în februarie 2009, ea a câştigat un premiu Grammy pentru albumul de debut care îi poartă numele, lansat în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici