Jennifer Lopez, primul Avocat Global al cauzei Fetelor şi Femeilor, din partea Fundaţiei ONU

Cântăreaţa şi actriţa americană Jennifer Lopez a devenit primul Avocat Global al cauzei Fetelor şi Femeilor din lumea întreagă, un titlu onorific ce i-a fost atribuit de Fundaţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, informează contactmusic.com.

268 afișări
Imaginea articolului Jennifer Lopez, primul Avocat Global al cauzei Fetelor şi Femeilor, din partea Fundaţiei ONU

Jennifer Lopez (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Vedeta americană, în vârstă de 46 de ani, va călători în lumea întreagă pentru a susţine cauza femeilor care trăiesc în condiţii dificile în zone afectate de războaie, în tabere de refugiaţi sau pe străzile din diverse metropole, inclusiv în oraşul ei natal, New York.

"După ce am devenit mamă, am devenit mai conştientă de dificultăţile cu care se confruntă femeile şi copiii lor în diverse zone ale lumii", a spus Jennifer Lopez.

"Deşi au fost făcute anumite progrese, mai avem multă treabă de făcut pentru a asigura egalitatea de gen şi pentru a asigura un acces universal al populaţiei lumii la servicii de îngrijire medicală. Sunt bucuroasă să mă alătur UN Foundation şi nerăbdătoare să îmi folosesc vocea pentru a mă asigura că fetele şi femeile din lumea întreagă vor beneficia de siguranţă, sănătate, educaţie şi încredere în sine", a adăugat vedeta americană.

Fundaţia Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost înfiinţată în 1998 cu ajutorul unei finanţări de 1 miliard de dolari, ce a fost oferită de magnatul media Ted Turner, cu scopul de a sprijini cauzele promovate de ONU. Fundaţia ONU a fost creată pentru a-i încuraja şi pe alţi filantropi din lumea întreagă să sprijine ONU în activităţile sale. Printre domeniile de activitate promovate de Fundaţia ONU se numără sănătatea copiilor, energia şi combaterea încălzirii globale, dezvoltarea sustenabilă, crearea de noi tehnologii şi cauza fetelor şi a femeilor.

Jennifer Lopez, născută în 1968, în cartierul Bronx din New York, s-a lansat iniţial ca actriţă, înainte de a deveni o vedetă a muzicii pop. După ce a devenit cunoscută în anii 1990 cu rolul din sitcomul "In Living Color", Jennifer Lopez a devenit un star de talie mondială, remarcându-se în filme precum "Selena", "Trenul cu bani", "Anaconda", "Eu cu cine mă mărit?", "Camerista/ Maid in Manhattan", "Plan de rezervă" şi "Pregăteşte-te, că vine!".

Şi-a lansat albumul de debut, "On the 6", în 1999. Jennifer Lopez s-a remarcat şi în calitate de jurat al emisiunii-concurs "American Idol", dar şi cu numeroase albume pop, care s-au vândut în peste 75 de milioane de exemplare. Jennifer Lopez este şi o femeie de afaceri cu un simţ antreprenorial dezvoltat, artista lansându-şi propria companie de producţie, o linie vestimentară şi o gamă de parfumuri. În 2012, Jennifer Lopez a ocupat primul loc în topul celor mai bine plătite vedete de la Hollywood, întocmit de revista Forbes, cu venituri de 52 de milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici