Jimmy Page, recompensat pentru întreaga carieră

Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, a primit titlul de "legendă vie" la gala premiilor anuale oferite de publicaţia Classic Rock, ce a avut loc la Londra, luni, informează BBC.

2 afișări
Imaginea articolului Jimmy Page, recompensat pentru întreaga carieră

Jimmy Page, recompensat pentru întreaga carieră

În faţa unui public format din staruri ale muzicii rock, fiica lui Jimmy Page, Pearl Aday, a primit în numele acestuia, din mâinile lui Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, o chitară vintage Gibson Les Paul, semnată chiar de Paul.

Jimmy Page este în perioada de recuperare după ce şi-a rupt un deget. Din acest motiv, grupul de rock Led Zeppelin şi-a amânat unicul concert de reunire care urma sa aibă loc la O2 Arena din Londra, pe 26 noiembrie, acesta fiind reprogramat pe 10 decembrie.

Ultima oară când membrii Led Zeppelin au putut fi văzuţi cântând împreună a fost în 1988.

Printre ceilalţi premianţi ai serii s-au numărat Meat Loaf, pentru cel mai bun album clasic, Status Quo, Jeff Wayne şi regretatul Mick Ronson.

Printre starurile prezente la ceremonie s-au numărat Alice Cooper, Joan Jett şi Fish de la Marillion.

Scott Rowley, editor şef al publicaţiei Classic Rock, a declarat că anul 2007 a fost unul "uimitor" pentru muzica rock.

"2007 a demonstrat că moda vine şi pleacă, dar rock-ul influenţează afectiv oamenii în continuare", a declarat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici