Joaquin Phoenix face declaraţii controversate despre religia SCIENTOLOGICĂ şi creştinism

Actorul american Joaquin Phoenix, interpretul unui rol important în filmul "The Master", despre care presa de specialitate afirmă că este inspirat din viaţa fondatorului Bisericii scientologice Ron Hubbard, consideră că acest cult religios "nu este cu nimic mai absurd decât creştinismul".

5464 afișări
Imaginea articolului Joaquin Phoenix face declaraţii controversate despre religia SCIENTOLOGICĂ şi creştinism

Joaquin Phoenix face declaraţii controversate despre religia SCIENTOLOGICĂ şi creştinism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Mirror, starul american a declarat, totodată, că liderii cultului scientologic sunt "foarte umani, prin prisma faptului că nu îşi dau seama că au devenit obsedaţi de putere".

Joaquin Phoenix, care nu mai jucase într-un film din 2010, când a apărut în aşa-zisul fals documentar "I'm Still Here", ce prezenta tranziţia lui de la actor celebru la rapper debutant, recunoaşte în acelaşi interviu faptul că s-a aflat în pericolul "de a deveni plictisit" de cariera lui artistică.

"Am simţit pur şi simplu că aveam nevoie să schimb ceva în mod drastic şi în acest fel nu m-am mai plictisit. Voiam să am acelaşi sentiment pe care îl aveam când eram tânăr, când îmi spuneam: «Acesta e lucrul cel mai important pentru mine şi voi pune tot ce am eu mai bun în acest proiect»", a spus Joaquin Phoenix.

Presa de specialitate consideră că Phoenix a dat într-adevăr tot ce a avut mai bun în filmul "The Master", în care a avut o prestaţie excepţională, recompensată de altfel cu premiul pentru interpretare la Festivalul de la Veneţia din acest an.

Actorul american interpretează în acest film un veteran din Al Doilea Război Mondial, alcoolic şi cu moralul "complet în derivă", care îşi găseşte consolarea într-un cult religios condus de un lider carismatic, interpretat de Philip Seymour Hoffman.

Invitat să îşi exprime sentimentele pe care le are faţă de subiectul filmului, Joaquin Phoenix a spus: "Ştiu că oamenii vorbesc despre asta, iar unele dintre credinţele (acestui cult, n.r.) sunt ridicole. Însă ele nu sunt cu nimic mai absurde decât credinţele catolice sau creştine - asta nu este o insultă pentru cei care cred în aceste lucruri".

Actorul s-a declarat, totodată, uluit de autenticitatea filmului şi crede că liderii aflaţi într-o astfel de situaţie nu îşi dau seama de faptul că dacă deţin prea multă putere ajung să fie afectaţi de ea. "Cred că e uşor pentru oameni să se autoconvingă că ei fac fapte altruiste, dar în fond, faptele făcute cu acel grup reprezintă de fapt un act egoist", a adăugat Joaquin Phoenix.

Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex- aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul". De asemenea, Phoenix a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului "Walk the Line", pentru care a câştigat un premiu Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici