John Frusciante a confirmat că a părăsit trupa Red Hot Chili Peppers

Chitaristul John Frusciante a confirmat pe site-ul său faptul că a părăsit trupa Red Hot Chili Peppers, pentru a doua oară, mărturisind că "interesele muzicale l-au condus într-o direcţie diferită".

73 afișări
Imaginea articolului John Frusciante a confirmat că a părăsit trupa Red Hot Chili Peppers

John Frusciante a confirmat că a părăsit trupa Red Hot Chili Peppers

John Frusciante, în vârstă de 39 de ani, a părăsit acest grup pentru prima oară în 1992. După această despărţire, el a devenit dependent de heroină, şi-a pierdut toţi dinţii, după care a revenit în trupă, cinci ani mai târziu.

În mesajul postat, miercuri, pe site-ul său, chitaristul american a mărturisit că despărţirea lui de Red Hot Chili Peppers s-a produs de fapt în urmă cu un an, în timp ce trupa se afla într-o pauză de creaţie.

"Nu a existat niciun fel de dramă sau de furie, iar ceilalţi băieţi au fost foarte înţelegători. Mă susţin în tot ceea ce fac şi în ceea ce mă face fericit, iar acest lucru este valabil în ambele sensuri", a declarat John Frusciante, care a lansat de-a lungul carierei sale zece albume solo, considerate de critica de specialitate ca fiind extrem de originale.

În mesajul postat pe site-ul său, Frusciante susţine că este mândru de ceea ce a realizat alături de Red Hot Chili Peppers, însă dacă ar continua cu acest stil de muzică ar fi împotriva naturii sale: "Nu a existat posibilitatea unei alegeri în această decizie. Pur şi simplu trebuie să fiu ceea ce sunt şi trebuie să fac ceea ce trebuie să fac".

Potrivit presei americane, solistul Anthony Kiedis, basistul Michael "Flea" Balzary şi toboşarul Chad Smith se află în studiouri pentru a înregistra următorul album al trupei, după "Stadium Arcadium", lansat în 2006, laureat cu Grammy. Potrivit Musicradar.com, John Frusciante a fost deja înlocuit în componenţa trupei de către chitaristul Josh Klinghoffer. Josh Klinghoffer a cântat împreună cu Red Hot Chili Peppers în concertele susţinute de această trupă în 2007.

Frusciante s-a alăturat trupei Red Hot Chili Peppers în 1988, după moartea cauzată de o supradoză a chitaristului din componenţa originală a grupului, Hillel Slovak, şi a participat la înregistrările albumelor "Mother's Milk" (1989) şi "Blood Sugar Sex Magik" (1991).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici