Jon Bon Jovi cântă "Stand By Me" alături de un disident iranian - VIDEO

O nouă versiune a celebrei piese "Stand By Me", lansată de Ben E. King, în interpretarea lui Jon Bon Jovi în duet cu Andy Madadian, un cântăreţ iranian exilat, se bucură de mare succes pe internet, informează Reuters.

27 afișări
Imaginea articolului Jon Bon Jovi cântă "Stand By Me" alături de un disident iranian - VIDEO

Jon Bon Jovi cântă "Stand By Me" alături de un disident iranian

Don Was, coproducătorul acestei piese, a declarat că videoclipul a fost conceput pentru a trimite "un mesaj muzical mondial de solidaritate" poporului iranian, care în această perioadă este marcat de protestele de după alegerile de la Teheran.

Don Was a declarat într-un interviu acordat revistei Billboard că piesa a fost înregistratã miercurea trecută, în Los Angeles, iar punctul de plecare a fost o discuţie pe care a avut-o cu Madadian despre posibilitatea de a face ceva în spiritul anilor 1960, când se credea că "muzica poate să schimbe lucrurile".

În momentul în care au ajuns la studioul de înregistrări, acolo i-au găsit pe Jon Bon Jovi, pe chitaristul Ritchie Sambora şi pe producătorul John Shanks, care luau prânzul în apropiere, într-o pauză de la înregistrările următorului album al trupei Bon Jovi.

"Ne-au întrebat ce mai făceam, iar eu le-am spus. Apoi Jon a zis: «Omule, dacă o faceţi chiar acum, vom cânta şi noi cu voi", a relatat Don Was.

Madadian, care locuieşte în Statele Unite de la Revoluţia din Iran din 1979, şi Bon Jovi au realizat acest duet, fiecare dintre cei doi solişti cântând primul vers al piesei în limba farsi. Ritchie Sambora a cântat la chitară solo, Don Was - la chitară bass, Patrick Leonard - la clape, iar Jeff Rothchild - la tobe.

"Am filmat pur şi simplu, iar videoclipul este chiar sesiunea de înregistrare", a explicat Don Was. "A durat aproximativ patru ore şi ne-am simţit bine împreună".

Acest videoclip, care prezintă imagini de la această sesiune de studio, a fost postat sâmbătă pe contul lui Don Was de pe My Damn Channel (www.mydamnchannel.com) şi a fost preluat imediat pe MySpace, Facebook, Twitter şi alte site-uri. La sfârşitul clipului, Madadian şi Jon Bon Jovi stau unul lângă celălalt, iar cel din urmă ţine un panou pe care scrie "We are one" în limba farsi.

"Nu este de vânzare", a explicat Don Was. "Nu am făcut aceast piesă pentru clasamentele Billboard, nici pentru a deveni un cântec de mare succes şi nici pentru a o înregistra pe vreun CD. A fost făcută doar pentru a fi descărcată de pe internet şi văzută de poporul iranian. Ideea de bază a fost să pătrundem cumva în Iran şi să le spunem oamenilor de acolo să continuie, că lumea îi priveşte şi că noi suntem alături de ei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici