José Carreras la Bucureşti - 10.000 de spectatori s-au bucurat de concertul dedicat Crăciunului

Concertul pe care celebrul tenor José Carreras l-a susţinut, duminică, la complexul Romexpo din Bucureşti a strâns laolaltă un public numeros, circa 10.000 de spectatori ovaţionându-l şi bucurându-se de tradiţionalele cântece de Crăciun pe care acesta le-a interpretat, potrivit organizatorilor.

176 afișări
Imaginea articolului José Carreras la Bucureşti - 10.000 de spectatori s-au bucurat de concertul dedicat Crăciunului

José Carreras (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

La concertul dedicat Crăciunului pe care José Carreras l-a dăruit spectatorilor români au fost alături de marele tenor Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, ansambluri intens aplaudate de public şi de marele artist însuşi, pentru prestaţia lor magistrală.

Pregătite la cel mai înalt nivel artistic pentru eveniment, cele două formaţii Radio România au acompaniat evoluţia lui José Carreras şi a sopranei Natalia Ushakova, invitată a serii, întregul concert derulându-se sub bagheta dirijorului David Gimenéz, nepotul celebrului tenor.

Deosebit de apreciate de public au fost tradiţionalele cântece de Crăciun - "White Christmas", "Adeste Fideles", "Have Yourself a Merry Little Christmas", "Ave Maria" - interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză, dar şi în română. Spectatorii au răspuns cu bucuriei iniţiativei deosebite a sopranei Natalia Ushakova de a cânta o strofă din "Stille Nacht" ("Silent Night") chiar în limba română.

O serie de bis-uri a ridicat în picioare publicul român, de la "I'll be home for Christmas", "Non ti scordar di me", "O mio babbino caro" şi, desigur, binecunoscuta partitură "Brindisi" din "La Traviata", care încheie festiv numeroase gale internaţionale. Extrem de apreciat şi aplaudat a fost şi colajul muzical de colinde celebre, ca "Jingle Bells" şi "We Wish You a Merry Christmas", interpretat de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, cel de-al doilea pregătit de Dan Mihai Goia, intens aplaudat la finalul evenimentului.

Marele artist catalan José Carreras - a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri - se află la cea de-a doua colaborare fructuoasă cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a mai cântat la Bucureşti în urmă cu doi ani.

Organizatorul evenimentului de duminică a fost Project Events.

José Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946, în Barcelona, Spania, iar, 28 de ani mai târziu, după interpretarea rolului Pinkerton din "Madame Butterfly", la New York City Opera, era ovaţionat şi adulat atât de public, cât şi de critici. José Carreras a făcut parte şi din proiectul "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003, când Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti care au performat în afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman etc.

Diagnosticat cu leucemie, tenorul a dovedit că are o personalitate puternică, luptând şi învingând aproape miraculos boala, iar, din 1988, după recuperarea sa, a înfiinţat Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei. După înfiinţarea fundaţiei, a alocat mult timp pentru strângerea de fonduri, organizând din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. Până în prezent, tenorul a reuşit să strângă din donaţii peste 71 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici