Joséphine, delfinul vedetă din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu" de Luc Besson, a murit

Delfinul Joséphine, eroina din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu" regizat de Luc Besson, a murit "în urma unei maladii renale asociate cu vârsta ei foarte avansată", au anunţat, marţi, reprezentanţii parcului Marineland din Antibes, un oraş din sudul Franţei, informează AFP.

341 afișări
Imaginea articolului Joséphine, delfinul vedetă din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu" de Luc Besson, a murit

Joséphine, delfinul vedetă din filmul "Marele albastru" de Luc Besson, a murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Joséphine era mamă şi bunică, a avut mai mulţi copii şi nepoţi", a declarat Jon Kershaw, directorul parcului Marineland.

Joséphine a fost capturată în Statele Unite ale Americii, în 1979, pentru parcul marin din Antibes, şi a murit la aproximativ 40 de ani, o vârstă foarte avansată pentru această specie.

Capturarea delfinilor în mare pentru parcurile acvatice a fost interzisă începând din 1985, iar Joséphine a contribuit la popularea cu delfini a mai multor bazine din Antibes.

"Este o pagină care a fost întoarsă, ea a fost parcă dintotdeauna în parcul nostru", afirmă Jon Kershaw, care a început să lucreze în Antibes în 1980, în calitate de îngrijitor pentru delfini. "Am ţinut primul ei pui în braţe în 1990, care a devenit apoi tată, la rândul lui".

Joséphine îi recunoştea pe toţi angajaţii parcului din Antibes. "Delfinii sunt foarte ataşaţi de oameni, în general, şi au capacitatea de a-i recunoaşte în mod individual. Ei participă din proprie iniţiativă şi acceptă provocările. Acesta nu este un dresaj, în cazul lor este vorba mai mult de un proces de învăţare", a declarat directorul parcului Marineland.

Joséphine a devenit celebră după ce a filmat "scenele cele mai dificile din punct de vedere tehnic" din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu", lansat pe marile ecrane în anul 1988. Ea este delfinul care îl caută pe actorul Jean-Marc Barr pe fundul mării, în scena finală. De altfel, Joséphine a apărut în toate scenele filmate pe fundul mării cu actori.

Trei delfini din parcul acvatic din Antibes au participat la filmări, iar scenele cu delfini sălbatici au fost turnate în Bahamas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici