Jose Carreras a susţinut un concert sâmbătă seara la Bucureşti

Jose Carreras a cântat sâmbătă seara la Bucureşti, tenorul eclipsându-şi partenerii de scenă, baritonul Angel Odena şi Alexandra Coman, manifestarea fiind cel de-al doilea concert pe care interpretul l-a susţinut în România anul acesta.

48 afișări
Imaginea articolului Jose Carreras a susţinut un concert sâmbătă seara la Bucureşti

Jose Carreras a susţinut un concert sâmbătă seara la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Concertul a fost deschis cu uvertura din "Candide" de Leonard Bernstein, piesă interpretată de Orchestra Filarmonică "George Enescu", după care Jose Carreras a intrat pe scenă în aplauzele celor 4.000 de spectatori prezenţi la spectacol. Primele piese cântate de Carreras, care a făcut o demonstraţie de forţă pe scena Sălii Polivalente, când a dovedit că vocea sa este la fel de puternică şi emoţionantă ca în anii de glorie ai celor trei tenori, au fost "Marechiare" de Francesco Paolo Tosti şi "Silenzio Cantatore" de Gaetano Lama.

Alexandra Coman a intrat în scenă după Jose Carreras, îmbrăcată într-o rochie neagră. Prima piesă cântată de Alexandra Coman a fost "Donde lieta usci" din opera "La Boheme", interpretată destul de neconvingător de artistă. Alexandrei Coman i-a urmat Angel Odena, care a interpretat "Cântecul toreadorului".

Carreras, care în prima sa intervenţie doar a încălzit publicul, a primit aplauze prelungite după aria "Roso-pl teo amor" de Josep Ribas.

După pauză, publicul a devenit conştient de existenţa celor două ecrane mari de o parte şi de alta a scenei, deoarece de-abia atunci acestea au început să funcţioneze, arătându-le imagini din concert persoanelor care aveau locuri mai depărtate de scenă. Ecranele însă au funcţionat doar aproximativ 20 de minute. Printre ultimele piese ale concertului a fost şi primul duet dintre Alexandra Coman şi Jose Carreras, "El duo de la Africana-Duo y Jota". Momentul a fost emoţionant în mare parte datorită prestaţiei lui Carreras, a cărui voce care a dat impresia, de câteva ori, că cutremură cupola Sălii Palatului. În multe momente din duet, vocea Alexandrei Coman a părut timidă şi nesigură.

Ultimul cântec, înainte de bis, a fost celebra "Granada", cântată de Carreras, care a ridicat publicul în picioare. La bis, publicul a avut parte de trei melodii: câte un cântec interpretat de Angel Odena, respectiv Alexandra Coman şi un al doilea duet Alexandra Coman-Jose Carreras.

Concertul a fost susţinut de cei trei artişti împreună cu Orchestra Filarmonică "George Enescu", dirijată de David Gimenez. La concert au mai fost prezenţi premierul Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Adrian Cioroianu şi Leslie Hawke.

Toate fondurile obţinute din vânzarea de bilete pentru concert vor fi folosite integral în cadrul programului "Sponsorizează un copil", derulat de Fundaţia Dinu Patriciu, organizatorul concertului lui Carreras la Bucureşti.

Jose Carreras, originar din Catalonia, este unul dintre cei mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, cariera sa cuprinzând peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, inclusiv la Milano ("Un Ballo in Maschera", 1975), New York ("Tosca", 1974), la Opera din San Francisco ("La Boheme", 1973), Viena ("Rigoletto", 1974), Londra ("La Traviata", 1974), Munchen ("Tosca", 1974), Chicago ("Un Ballo in Maschera", 1976) şi Verona ("Carmen", 1984).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici