Jubileul de diamant al reginei Elizabeth, sărbătorit în Capitală cu maşini sport şi hituri englezeşti - FOTO

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost sărbătorit şi la Bucureşti, luni dimineaţă, în Piaţa Presei, cu o paradă de maşini sport britanice însoţite de un autobuz din circuitul "Bucharest City Tour", în care o mică fanfară cânta superhituri englezeşti.

1067 afișări
Imaginea articolului Jubileul de diamant al reginei Elizabeth, sărbătorit în Capitală cu maşini sport şi hituri englezeşti - FOTO

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth, sărbătorit în Capitală cu maşini sport şi hituri englezeşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a participat la paradă într-un automobil Lotus negru, decapotabil. De altfel, el a spus că a ales această maşină deoarece marca a fost lansată în acelaşi an în care regina Marii Britanii a urcat pe tron.

Harris a vorbit şi despre prezenţa prinţului Charles în România, în această perioadă. "Prinţul Charles este un iubitor al României", a spus el, adăugând că a observat, în ţara în care este ambasador, ataşamentul localnicilor faţă de cultura britanică.

Tot un Lotus, de data aceasta alb, a fost şi maşina poliţiei care a însoţit participanţii la paradă. Traseul a inclus Piaţa Victoriei Piaţa Romană, Palatul Regal, Piaţa Constituţiei şi Arenele BNR, unde va avea loc o petrecere privată.

Şoferii maşinilor au ascultat, înainte de a urca la volan, piesa trupei Beatles "Obladi Oblada", cântată de fanfara din autobuz.

Puţin după ora 10.40, automobilele, majoritatea Lotus şi Jaguar, cu steagul Marii Britanii la geam, au pornit la drum.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi a fost deschis publicului pe tot traseul.

Jubileul de diamant marchează 60 de ani de domnie a reginei Elizabeth a II-a, manifestări ample aflându-se în desfăşurare în perioadă 2 - 15 iunie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în statele Commonwealth, precum şi în ţările care s-au bucurat de o relaţie diplomatică de tradiţie cu Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici