Jubileul Regelui: Ce au pregătit organizatorii în onoarea Majestăţii Sale

Evenimentele programate de Casa Regală pentru "Jubileul 90" al Majestăţii Sale Regele Mihai cuprind dineuri oficiale la care sunt invitate personalităţi autohtone şi membri ai Caselor Regale din Europa şi Asia, dar şi spectacole culturale.

711 afișări
Imaginea articolului Jubileul Regelui: Ce au pregătit organizatorii în onoarea Majestăţii Sale

Regele Mihai (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Directorul Protocolului Casei Regale, Sandra Gâtejan, şi Cancelarul Casei Regale, Alexandru Oprean, au informat luni că programul "Jubileu 90" dedicat împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai cuprinde evenimente culturale, decorări şi dineuri oficiale programate până pe 10 noiembrie.

Evenimentele principale vor avea loc de ziua Regelui, pe 25 octombrie, începând cu şedinţa solemnă a celor două Camere ale Parlamentului. Întrebat de jurnalişti cum a primit Regele Mihai decizia Parlamentului, Oprean a răspuns: "Cu mare bucurie şi ca pe un fapt firesc".

În aceeaşi zi, la Sala Mare a Operei Naţionale va avea loc un spectacol de gală, la care vor asista Regele Mihai şi familia regală, dar şi membri ai familiilor regale din Europa şi Asia, şi vor participa Nelly Miricioiu, Teodor Ilincăi, Vlad Miriţă, Orchestra Operei Naţionale.

Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureşteni, în parcul din faţa Operei, unde Primăria va instala mai multe ecrane. Regele Mihai va apărea pe treptele Operei, pentru a-i saluta pe spectatori.

În seara aceleiaşi zile este programat dineul oficial în onoarea Regelui Mihai, la Palatul CEC, unde pe lângă Regele Mihai şi ceilalţi membri ai Casei Regale vor fi invitaţi prieteni apropiaţia ai Regelui din străinătate şi reprezentanţi ai unor familii regale din Europa şi Asia.

Cei doi oficiali ai Casei Regale au evitat să precizeze numele membrilor caselor regale din străinătate care vor fi prezenţi, din motive de securitate. Ei au menţionat că lista va fi făcută publică pe 24 octombrie, la dineu participând câteva sute de persoane.

În preziua aniversării Regelui va avea loc un prânz oficial la Sala de Marmură a BNR, la care vor lua parte şi oameni politici, oameni de arte şi ştiinţe. În aceeaşi zi va avea loc expoziţia "Stella Maris - Inima Reginei", la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, iar seara va fi organizată gala anuală a principesei Margareta, la Ateneul Român.

Pe 26 octombrie va avea loc un brunch privat, la Palatul Elisabeta, oferit membrilor familiilor regale care participă la Jubileul Regelui. În seara zilei de 26 octombrie este programat spectacolul "Royal Fashion", organizat de Passe Partout Dan Puric.

Pe 27 octombrie Regele Mihai va decora o serie de personalităţi din România şi din străinătate, iar pe 8 noiembrie, posesorii medaliei Regele Mihai pentru Loialitate vor serba ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril, fiind invitaţi la o recepţie la Palatul Elisabeta şi un concert al Cameratei Regale

Pe lângă cele trei evenimente care au avut deja loc, lansarea unui CD cu muzica preferată a Regelui Mihai şi a Reginei Maria, lansarea medaliei jubiliare "Regele Mihai 90" şi regata organizată de Yacht Clubul Regal Român, Casa Regală a programat primirea de către Regele Mihai a delegaţiei foştilor deţinuţi politici, a reprezentanţilor Bisericii Creco-Catolice, ai delegaţiei Şcolii Generale "Regele Mihai" din Bucureşti.

Pe 21 octombrie va avea loc o expoziţie la Castelul Peleş, la care însă nu va fi prezent Regele Mihai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici