Jude Law ar putea interpreta rolul unui papă american într-un serial TV regizat de Paolo Sorrentino

Jude Law se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal în "The Young Pope", un serial TV regizat de cineastul italian Paolo Sorrentino, ce va prezenta povestea unui prelat imaginar care va deveni primul papă american de origine italiană din istoria Bisericii Catolice.

103 afișări
Imaginea articolului Jude Law ar putea interpreta rolul unui papă american într-un serial TV regizat de Paolo Sorrentino

Jude Law (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Presa italiană a fost cuprinsă de o veritabilă frenezie duminică, după apariţia unor informaţii - deocamdată rămase neconfirmate - potrivit cărora Paolo Sorrentino s-a decis în privinţa actorului care îl va interpreta pe acel papă, iar Jude Law va face parte din distribuţia noului serial de televiziune. Compania italiană care va produce serialul nu a dorit să comenteze deocamdată aceste informaţii, precizează site-ul revistei Variety.

Jude Law ar urma să interpreteze un pontif american, adept al unei doctrine ultraconservatoare, ales de un Vatican nemulţumit de avântul luat de politicile religioase liberale, a precizat Tony Grisoni, coscenarist al acestui proiect de televiziune. "Nimeni, nici chiar Vaticanul, nu este pregătit să vadă cât de ultraconservatoare este doctrina abordată de acest papă american", a adăugat el.

Compania Wildside, deţinută de Lorenzo Mieli şi Mario Gianani, va produce serialul "The Young Pope" în colaborare cu Sky Italia, televiziunea deţinută de Rupert Murdoch, care va difuza noul serial.

Paolo Sorrentino, regizorul lungmetrajului "Marea frumuseţe/ La Grande Bellezza", recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2014, a finalizat deja alături de echipa sa de scenarişti - alcătuită din Umberto Contarello, Stefano Rulli şi Tony Grisoni - scenariul pentru "The Young Pope".

Acest ambiţios proiect TV, care va avea un buget impresionant, va fi, potrivit producătorilor săi, "un serial despre visuri, temeri, conflicte, bătălii, despre căutarea înţelesului şi a nevoii de iubire a unui papă, prezentat prin prisma viziunii unice a lui Sorrentino, un cineast capabil să creeze lumi care sunt în acelaşi timp incredibile şi mai reale decât realitatea însăşi".

Serialul "The Young Pope" reprezintă prima incursiune a cineastului italian Paolo Sorrentino în domeniul televiziunii.

Filmările de la acest nou serial vor avea loc la Vatican şi în Statele Unite şi vor debuta în studiourile Cinecitta din Roma, în luna iulie. Serialul va fi turnat în limba engleză şi va include opt episoade de câte 50 de minute.

Paolo Sorrentino se află în prezent în etapa de post-producţie cu cel mai recent film al său, "La Giovinezza", cu Michael Caine în rolul principal, care ar putea fi selecţionat la Festivalul de la Cannes din acest an. Michael Caine joacă în acest film rolul Fred, un compozitor retras într-o cabană din Munţii Alpi, reflectând asupra tinereţii sale. Paul Dano, Rachel Weisz şi Jane Fonda fac parte din distribuţia acestei pelicule, în care mai apare şi fotomodelul şi actriţa română Mădălina Ghenea, care interpretează rolul unei Miss Universe.

Actorul britanic Jude Law a fost nominalizat la premiul Oscar în 1999, pentru rolul din filmul lui Anthony Minghella "Talentatul domn Ripley". Pentru acelaşi rol a câştigat şi un premiu BAFTA, în 2000. În 2003, Law a fost din nou nominalizat la premiul Oscar, pentru rolul dintr-un alt film al regretatului regizor Anthony Minghella, "Cold Mountain".

În 2009, Jude Law s-a bucurat de succes cu interpretarea lui Hamlet pe Broadway, fiind nominalizat şi la premiile Tony pentru acest rol, dar şi cu filmele din seria "Sherlock Holmes", regizate de Guy Ritchie, fostul soţ al Madonnei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici