Jude Law va fi premiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Actorul britanic Jude Law va fi recompensat cu premiul pentru întreaga carieră - President's Award - în timpul Festivalului de Film de la Karlovy Vary (Cehia), informează hollywoodreporter.com.

30 afișări
Imaginea articolului Jude Law va fi premiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Jude Law va fi premiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Karlovy Vary (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii festivalului ceh vor proiecta pelicula "Talentatul domn Ripley", regizată de Anthony Minghella, în onoarea actorului britanic.

Jude Law, în vârstă de 37 de ani, a primit prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din acest film, în care l-a interpretat pe răsfăţatul şi bogatul Dickie Greenleaf în adaptarea cinematografică a romanului poliţist scris de Patricia Highsmithc. Totodată, Jude Law a primit premiul BAFTA pentru acest rol, în 2000.

Recent, actorul britanic a interpretat rolul doctorului Watson în lungmetrajul "Sherlock Holmes", de Guy Ritchie, şi a jucat alături de alţi actori celebri - Collin Farrell şi Johnny Depp -, care au continuat rolul regretatului Heath Ledger în pelicula "The Imaginarium of Doctor Parnassus", de Terry Gilliam.

În 2003, Law a fost din nou nominalizat la premiul Oscar, pentru rolul dintr-un alt film al regretatului regizor Anthony Minghella, "Cold Mountain".

Cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary va avea loc în perioada 2 - 10 iulie.

Lungmetrajul "Medalia de onoare", de Călin Netzer, va fi proiectat în festival, în secţiunea Variety's Critics Choice, ce reuneşte filme alese de criticii publicaţiei de specialitate. Din selecţia de zece pelicule din secţiunea Variety's Critics Choice fac parte, pe lângă pelicula lui Netzer, documentarul "Garbo: The Spy", de Edmon Roch, şi lungmetrajele de ficţiune "The Be All and End All", de Bruce Webb, "Reverse", de Borys Lankosz, "Snap", de Carmel Winter, "The Hedgehog", de Mona Achache, "Miss Kicki", de Hakon Liu, "Friendship!", de Marcus Goller, "Men in Rut", de Robert Sedlacek, şi "Will You Marry Us?", de Micha Lewinsky.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici