Julian Assange este "starul rock al anului", potrivit Rolling Stone

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, aflat în prezent în arestul poliţiei din Londra, a fost desemnat "starul rock al anului" de către ediţia italiană a revistei Rolling Stone, informează contactmusic.com.

33 afișări
Imaginea articolului Julian Assange este "starul rock al anului", potrivit Rolling Stone

Julian Assange este "starul rock al anului", potrivit Rolling Stone

În vârstă de 39 de ani, Julian Assange apare pe coperta celui mai recent număr al revistei, pozând cu pieptul gol în faţa mai multor monitoare pe care se află chipul său. Pe coperta revistei apare scris cu majuscule textul "E iluomo che cadde (dalla rete) sulla Terra" - "Omul care a căzut (de pe web) pe Pământ" -, o parafrază a titlului filmului "Omul care a căzut pe Pământ/ The Man Who Fell to Earth", regizat în 1976 de Nicolas Roeg, în care rolul principal a fost interpretat de David Bowie.

Editorii revistei italiene consideră că Julian Assange a fost "îngerul morţii pentru fiecare secret al celor aflaţi la putere" şi, deşi australianul nu este un muzician, el reprezintă "persoana care a întruchipat cel mai bune comportamentul unui star rock'n'roll în anul 2010".

În opinia lor, strategia adoptată de Assange, de a posta pe internet numeroase documente confidenţiale, este "demnă de cele mai bune dintre romanele de benzi desenate ale companiei Marvel", iar australianul este "un personaj negativ de prim rang care a pus în pericol conducerea planetei, comportându-se ca un bandit cibernetic".

Australianul în vârstă de 39 de ani este dorit în Suedia, pentru a fi cercetat într-un dosar de presupuse agresiuni de natură sexuală. O serie de personalităţi din lumea filmului, precum Michael Moore şi Ken Loach, s-au oferit, marţi, să plătească autorităţilor britanice o parte din cauţiunea cerută pentru eliberarea acestuia.

Assange este criticat dur la Washington - în principal de preşedintele Barack Obama, care se referă la acte "deplorabile"- pentru că site-ul său WikiLeaks a început să publice o serie de documente diplomatice confidenţiale. El a fost arestat la 7 decembrie la Londra, într-un dosar de presupuse agresiuni sexuale, datând din luna august în Suedia. Julian Assange neagă aceste fapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici