Justin Bieber şi-a vândut drepturile muzicale pentru 200 de milioane de dolari

Justin Bieber şi-a vândut catalogul muzical către Hipgnosis Songs Capital, finanţată de Blackstone, pentru 200 de milioane de dolari, a anunţat marţi compania, marcând cea mai recentă tranzacţie de drepturi de succes din industrie.

4075 afișări
Imaginea articolului Justin Bieber şi-a vândut drepturile muzicale pentru 200 de milioane de dolari

Vânzarea se zvoneşte de săptămâni întregi şi îl vede pe tânărul de 28 de ani alăturându-se unui who's who de artişti care au încasat recent bani din cataloagele lor.

Hipgnosis nu a dezvăluit în mod public termenii tranzacţiei, dar o sursă apropiată a declarat pentru AFP că aceasta valorează aproximativ 200 de milioane de dolari.

Câteva vedete contemporane relativ tinere, printre care Justin Bieber şi Shakira, au vândut cote mari din operele lor - ambele celebrităţi au încheiat, de asemenea, contracte cu Hipgnosis - dar frenezia vânzărilor a luat avânt în primul rând cu artişti cu tradiţie, precum Bob Dylan şi Bruce Springsteen.

Sumele ameţitoare - catalogul lui Springsteen a ajuns la Sony pentru o jumătate de miliard de dolari - sunt considerate pariuri sigure atât pentru artiştii mai în vârstă care îşi pun în ordine finanţele, cât şi pentru investitorii care se pot baza pe randamente consistente din muzica testată în timp.

Cataloagele artiştilor mai tineri sunt văzute ca un „teritoriu mai riscant”, dar Bieber este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din toate timpurile, iar acum Hipgnosis are partea sa în unele dintre cele mai mari hituri ale secolului 21, inclusiv "Baby", "Sorry" şi "Love Yourself".

Hipgnosis Songs Capital este un proiect de un miliard de dolari între gigantul financiar Blackstone şi compania britanică Hipgnosis Song Management.

Potrivit înţelegerii, Hipgnosis a cumpărat drepturile de autor de publicare ale lui Bieber pentru catalogul său de 290 de melodii - toată muzica sa lansată înainte de 31 decembrie 2021 -, inclusiv cota de autor.

Aceasta include, de asemenea, drepturile sale de artist pentru înregistrările sale masterale profitabile, precum şi drepturile de autor pentru drepturile vecine - un drept prin care proprietarul său primeşte o plată de fiecare dată când un cântec este redat în public.

Dar, în timp ce Hipgnosis va primi veniturile, Universal, vechea casă a lui Bieber, va continua să administreze catalogul, potrivit Variety.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici