Justin Timberlake a fost dat în judecată de Cirque du Soleil pentru plagiat

Compania de producţii teatrale canadiană Cirque du Soleil l-a dat în judecată pe Justin Timberlake, joi, cu acuzaţia că ar fi preluat un pasaj dintr-o compoziţie originală în piesa "Don't Hold the Wall" ce figurează pe albumul "20/20", lansat în 2013, informează Reuters.

500 afișări
Imaginea articolului Justin Timberlake a fost dat în judecată de Cirque du Soleil pentru plagiat

Justin Timberlake a fost dat în judecată de Cirque du Soleil pentru plagiat

Albumul "20/20", lansat în 2013 de superstarul Justin Timberlake s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare.

Plângerea depusă de compania Cirque du Soleil la curtea federală din New York stipulează că Timberlake le-a "împrumutat" fragmente muzicale din cântecul "Steel Dream", ce figurează pe albumul intitulat "QUIDAM", lansat de Cirque du Soleil în 1997.

Cirque du Soleil cere daune estimate la 800.000 de dolari pentru încălcare legii drepturilor de autor.

Producătorul muzical Timbaland, pe numele real Timothy Mosley - care a colaborat în compoziţia piesei "Don't Hold the Wall" şi compania Sony Music Entertainment care a lansat albumul, se regăsesc de asemenea printre inculpaţii numiţi în plângerea celor de la Cirque du Soleil.

Procesele de încălcare a drepturilor de autor sunt des întâlnite în lumea muzicii. Într-un caz celebru de anul trecut, reprezentanţii cântăreţului de muzică soul Marvin Gaye au câştigat un proces de 7.4 milioane de dolari împotriva lui Robin Thicke şi Pharrell Williams pe tema hit-ului "Blurred Lines."

Cântăreţul, compozitorul şi actorul Justin Timberlake, în vârstă de 35 de ani (31 ianuarie 1981) a devenit celebru ca membru fondator al formaţiei 'N Sync şi a fost recompensat cu nouă premii Grammy şi patru premii Emmy.

În 2002, el a lansat primul său album solo, "Justified", urmat de "FutureSex/ LoveSounds", în 2006. Cu primele două albume solo, Timberlake a vândut peste 18 milioane de copii în toată lumea, iar alături de 'N Sync - 50 de milioane de unităţi. Cel mai recent album al cântăreţului, "20/20 Experience", lansat în martie 2013, s-a vândut în peste două milioane de exemplare.

Justin Timberlake s-a concentrat în ultimii ani asupra carierei cinematografice, după rolurile jucate în "The Social Network/ Reţeaua de socializare", un film despre creatorul platformei Facebook, în comedia "Bad Teacher", în care joacă alături de fosta sa iubită, actriţa Cameron Diaz, dar şi în comedia romantică "Prietenie cu folos/ Friends With Benefits", în care joacă alături de Mila Kunis.

Justin Timberlake este căsătorit cu actriţa Jessica Biel (din octombrie 2012), cu care are un copil, Silas Randall, născut pe 11 aprilie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici