Kanye West, dat în judecată pentru plagierea melodiei "Bound 2"

Rapperul Kanye West a fost dat în judecată de Ricky Spicer, fostul membru al unei formaţii muzicale de copii, care susţine că melodia "Bound 2", de pe albumul "Yeezus", a plagiat un fragment din cântecul "Bound", interpretat de reclamant în 1970.

156 afișări
Imaginea articolului Kanye West, dat în judecată pentru plagierea melodiei "Bound 2"

Kanye West, dat în judecată pentru plagierea melodiei "Bound 2" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ricky Spicer a făcut parte din grupul soul Ponderosa Twins Plus One şi a înregistrat melodia în 1970, la vârsta de 12 ani, când era solistul formaţiei, conform dailymail.co.uk.

"Vocea domnului Spicer este redată exact aşa cum a fost înregistrată, iar vocea sa (…) este auzită de câteva ori", conform plângerii depuse, luni, la Curtea supremă din Manhattan, New York.

Ricky Spicer, acum în vârstă de 56 de ani, afirmă că a fost uluit când şi-a auzit vocea în melodia "Bound 2", al doilea single de pe albumul "Yeezus", care a debutat pe locul întâi în topul Billboard 200 din iunie.

Fostul solist, care locuieşte în Ohio, afirmă că nu le-a acordat niciodată permisiunea lui Kanye West sau partenerilor acestuia de a-i folosi vocea.

Acesta a mai depus plângere şi împotriva casei de discuri ce a produs albumul lui Kanye West, Roc-A-Fella Records, precum şi împotriva Island Def-Jam Music, Rhino Entertainment şi Universal Music Group.

În plângere, Ricky Spicer cere ca rapperul să nu mai cânte melodia respectivă şi să plătească o sumă neprecizată de bani, ca despăgubire.

Titlul "Bound 2" sugerează că această versiune este o continuare a cântecului original.

Spicer se afla în orfelinatul Boys Town din Ohio, când a fost descoperit la un concurs de talente şi ales să se alăture grupului The Ponderosa Twins, format din două perechi de gemeni.

Melodia "Bound 2" este cunoscută, de asemenea, şi pentru videoclipul îndrăzneţ, lansat în noiembrie, în care apare şi logodnica lui West, Kim Kardashian.

La începutul lunii decembrie, Kanye West a dezvăluit că intenţionează să lanseze un nou album în vara anului 2014. Precedentul lui disc, "Yeezus", a fost lansat în iunie 2013 şi a debutat pe primul loc în topul muzical britanic.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici