Kate Winslet, 28.000 de euro despăgubiri din partea unui tabloid britanic

Actriţa Kate Winslet a acceptat suma de 28.000 de euro cu titlu de despăgubiri din partea unui tabloid britanic pe care l-a dat în judecată pentru defăimare după ce publicaţia în cauză a pus sub semnul întrebării programul ei zilnic de exerciţii fizice.

17 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet, 28.000 de euro despăgubiri din partea unui tabloid britanic

Kate Winslet, 28.000 de euro despăgubiri din partea unui tabloid britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa britanică în vârstă de 34 de ani a dat în judecată tabloidul Daily Mail, care publicase în luna ianuarie un articol intitulat "Ar trebui Kate Winslet să câştige un Oscar pentru cea mai enervantă actriţă?".

"Sunt încântată că Daily Mail şi-a cerut scuze pentru că a emis acuzaţii false la adresa mea", a declarat într-un comunicat Kate Winslet, care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2009 graţie rolului din "Cititorul / The Reader".

"Eram extrem de supărată pentru că am fost acuzată că am minţit în legătură cu programul meu de exerciţii fizice şi am considerat că era responsabilitatea mea să le cer să se scuze, pentru a-mi dovedi angajamentul faţă de acele principii pe care le-am apărat întotdeauna, referitoare la problemele fizice, care includ regimul alimentar şi exerciţiile fizice. Cred cu tărie că femeile ar trebui să fie încurajate să se accepte aşa cum sunt, deci, a sugera că eu minţeam, era o acuzaţie de o ipocrizie inacceptabilă", a explicat actriţa britanică.

Rachel Atkins, avocatul actriţei, a declarat în faţa Înaltei Curţi din Londra că acel articol, care era însoţit de mai multe fotografii goale nud ale clientei sale, extrase din filmele în care a jucat, era insultant.

Tabloidul şi-a cerut scuze în septembrie, recunoscând că actriţa britanică nu a minţit în legătură cu regimul ei de exerciţii fizice şi a acceptat să îi plătească acesteia daune morale. Acordul între cele două părţi a fost validat, marţi, de Înalta Curte de Justiţie din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici