Keanu Reeves va fi noul "Doctor Jekyll"

Actorul american Keanu Reeves va juca într-o adaptare modernă pentru marele ecran a romanului clasic "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde", produsă de studiourile Universal, informează hollywoodreporter.com.

21 afișări
Imaginea articolului Keanu Reeves va fi noul "Doctor Jekyll"

Keanu Reeves va fi noul "Doctor Jekyll" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scenariul acestui proiect cinematografic, intitulat "Jekyll", va fi scris de Justin Haythe, scenaristul filmului "Nonconformiştii/ Revolutionary Road", iar regizorul peliculei va fi cineastul danez Nicolas Winding Refn.

Povestea scrisă de Robert Louis Stevenson despre un doctor care a creat pe cale ştiinţifică un ego malefic a ajuns să fie atât de înrădăcinată în cultura publicului modern, încât sintagma "Jekyll şi Hyde" a devenit o adevărată definiţie a personalităţii multiple. Această poveste a fost adaptată pentru marele ecran de mai multe ori, în diverse forme, printre care se află un film pentru copii ("Jekyll and Heidi") şi chiar o comedie în 1995 ("Doctor Jekyll şi doamna Hyde"). În 2007, postul BBC a difuzat o miniserie inspirată din acest roman, a cărei acţiune se petrece în zilele noastre, prezentând hoinărelile lui Hyde prin Londra.

Producătorii americani au decis să păstreze secretul despre intriga viitorului film "Jekyll".

Nicolas Winding Refn este un regizor danez devenit cunoscut odată cu lansarea în ţara lui natală a trilogiei "Pusher". El a fost coscenaristul şi regizorul filmului biografic independent "Bronson", cu Tom Hardy în rolul principal, a cărui premieră a avut loc la Festivalul de Film de la Sundance din acest an.

Justin Haythe a scris scenariul şi pentru thrillerul "Răpire de persoană/ The Clearing", cu Robert Redford şi Willem Dafoe în rolurile principale. El lucrează în prezent la scenariul pentru remake-ul filmului din 2000 "Voyage to the Bottom of the Sea", produs de studiourile Fox.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici