Keith Richards a compus un cântec împreună cu Paul McCartney

Chitaristul Keith Richards a contribuit la stingerea rivalităţii dintre trupele The Rolling Stones şi The Beatles după ce a compus un cântec împreună cu Paul McCartney, informează contactmusic.com.

41 afișări
Imaginea articolului Keith Richards a compus un cântec împreună cu Paul McCartney

Keith Richards (Foto) a compus un cântec împreună cu Paul McCartney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două formaţii legendare au avut câteva dispute în anii '60, dar relaţia lor a devenit mult mai prietenoasă, după ce membrii trupei The Beatles le-au permis celor de la The Rolling Stones să înregistreze piesa "Wanna Be Your Man".

Recent, Richards a dezvăluit că relaţiile dintre cele două formaţii s-au ameliorat considerabil după ce s-a întâlnit cu McCartney pe o plajă.

În cartea sa autobiografică, "Life", Richards a scris: "Ne-am bucurat să ne vedem. Am povestit despre trecut şi am vorbit despre compoziţie. Am discutat despre lucruri simple, cum ar fi diferenţele dintre The Beatles şi The Rolling Stones şi despre faptul că The Beatles era o formaţie vocală pentru că toţi puteau să cânte, pe când noi eram o formaţie instrumentală, având un singur solist".

De asemenea, Richards relatează un episod povestit de Paul McCartney, în care acesta i-a spus că atât el cât şi John Lennon puteau să cânte la chitară în oglindă, fiind amândoi stângaci. "Am început chiar să compunem un cântec împreună, o compoziţie McCartney/ Richards ale cărei versuri au rămas multe săptămâni pe foi de hârtie lipite pe pereţii casei mele", a declarat muzicianul britanic în această autobiografie.

În vârstă de 67 de ani, Keith Richards susţine că a fost foarte aproape de a cânta împreună cu Paul McCartney la finala Super Bowl din Statele Unite din acest an, unde dorea să cânte piesa trupei The Beatles "Please Please Me", însă a fost refuzat de McCartney, care i-a spus că este nevoie de mult timp pentru repetiţii, pentru a cânta corect acest cântec în public.

În ciuda rivalităţii dintre cele două trupe, The Beatles şi The Rolling Stones au colaborat în trecut, Paul McCartney şi John Lennon asigurând backing vocals pentru single-ul trupei The Rolling Stones din 1967, "We Love You". John Lennon a apărut şi în filmul "The Rolling Stones Rock and Roll Circus", în care interpreta rolul unui muzician ce făcea parte dintr-un grup celebru. Acest film a fost realizat în 1968.

Keith Richards va lansa pe 2 noiembrie albumul solo "Vintage Vinos", alcătuit din piese extrase de pe albumele "Talk Is Cheap", "Live at the Hollywood Palladium" şi "Main Offender".

Acest album a fost realizat în colaborare cu Crucea Roşie, iar toate încasările obţinute vor fi donate în beneficiul victimelor uraganului Katrina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici