Ken Loach, spitalizat de urgenţă din cauza celui mai recent film al său

Regizorul britanic Ken Loach a fost internat de urgenţă, luni, în Scoţia, după ce a căzut pe scările tribunalului din Glasgow unde turna o scenă pentru următorul său lungmetraj.

19 afișări
Imaginea articolului Ken Loach, spitalizat de urgenţă din cauza celui mai recent film al său

Ken Loach, spitalizat de urgenţă din cauza celui mai recent film al său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit contactmusic.com, regizorul britanic în vârstă de 74 de ani turna o scenă pentru noul său film, intitulat "The Angel's Share", în momentul în care s-a împiedicat şi a căzut pe scările din faţa tribunalului din Glasgow. Potrivit publicaţiei Daily Record, cineastul britanic şi-a spart capul şi a fost transportat la spitalul Royal Infirmary din Glasgow.

"Mulţi dintre membrii echipei s-au grăbit să-i sară în ajutor şi au intrat în panică. Ken (Ken Loach, n.r.) a alunecat pe o treaptă şi şi-a spart capul", a declarat o sursă.

Potrivit presei britanice, renumitul cineast urmează să fie externat în cursul zilei de marţi.

Ken Loach şi-a început cariera la televiziunea naţională britanică şi a regizat primul său film, intitulat "Poor Cow", în 1967, fiind urmat de peliculele "Şoimul/ Kes" (1970) şi "Family Life" (1971).

Lungmetrajul său "Riff-Raff" a primit numeroase premii, fiind votat cel mai bun film european în 1991. Filmul "Pământ şi Libertate/ Land and Freedom" a primit acelaşi premiu în 1995, iar drama "Sweet Sixteen" a primit Premiul Criticii la gala European Film Awards din 2002.

În 2006, Ken Loach a primit premiul Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes, iar în 2007, premiul irlandez IFTA pentru cel mai bun film, ambele pentru drama istorică "Mângâierea vântului/ The Wind That Shakes the Barley". În 2005, regizorul a primit premiul César pentru cel mai bun film străin, pentru povestea de dragoste scoţiană "Un sărut tandru/ A Fond Kiss".

Regizorul britanic a fost recompensat şi cu un premiu pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene, cu ocazia galei European Film Awards, ce a avut loc în decembrie 2009.

Ken Loach a fost invitat special al Festivalului de Film Anonimul în vara anului 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici