Kraftwerk concertează la Bucureşti (Video)

Părinţii muzicii electronice vin pentru prima dată la Bucureşti – legendara trupă Kraftwerk va concerta în faţa publicului român pe 12 iunie, la Sala Palatului din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

36 afișări
Imaginea articolului Kraftwerk concertează la Bucureşti (Video)

Kraftwerk concertează la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biletele pentru acest spectacol vor fi puse în vânzare luni, pe www.myticket.ro, la preţurile de 100, 150, 220, 300 şi 500 de lei, urmând ca de joi, acestea să fie disponibile şi în reţeaua magazinelor Diverta.

Văzut ca un adevărat grup avangardă la vremea apariţiei pe scena internaţională, Kraftwerk a adus o majoră contribuţie la dezvoltarea muzicii electronice, devenind principalul punct de referinţă pentru numeroase tinere trupe ce le-au urmat. Ceea ce Kraftwerk a creat la început - un sound revoluţionar, combinat cu secţiuni ritmice şi melodii sintetizate, toate aranjate în general într-un stil clasic acompaniat de versuri simple - a devenit mai târziu cunoscut ca synthpop, electro, techno, house şi IDM (intelligent dance music), trupa generând astfel un impact masiv asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

Florian Schneider şi Ralf Hutter au pus bazele Kraftwerk în 1970, urmând ca mai târziu celor doi să li se alăture Wolfgang Flur şi Karl Bartos. Componenţa trupei a mai suferit schimbări de-a lungul timpului, în formula actuală fiind formată din Ralf Hutter (voce, clape, sintetizatoare, producător, "lider de trupă"), Fritz Hilpert, din 1987 (percuţii, sintetizatoare, inginer de sunet), Henning Schmitz, din 1992 (sunete de bass, sintetizatoare, clape înalte) şi Stefan Pfaffe, din 2008 (operator video).

Timp de aproape 40 de ani, Kraftwerk a fost constant în atenţia fanilor, piese precum "Tour de France", "The Robots", "Radioactivity", "Neon Lights", "Autobahn" sau "The Model" fiind considerate veritabile imnuri ale muzicii electronice. Lansând de-a lungul carierei 12 albume de studio, trei materiale live, peste 10 compilaţii, 25 de single-uri şi o videografie de aproape 20 de titluri, formaţia Kraftwerk este astăzi văzută ca o adevărată legendă a muzicii electronice.

Pe lângă inovaţiile muzicale, Kraftwerk a investit constant şi în repezentaţiile live: proiecţii gigantice, roboţi şi imagini holografice impresionante, toate într-un fascinant mix de sunet, imagine şi culoare ce transformă un simplu concert într-o experienţă multimedia senzaţională. Publicul român va avea şansa să se convingă de acest lucru pe 12 iunie, când membrii Kraftwerk se vor afla pentru prima dată în România, pe scena Sălii Palatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici