Kurt Cobain, subiectul unui film autobiografic

Compania Universal Pictures va produce un film despre viaţa rockerului Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, pe baza biografiei "Heavier than Heaven", lansată în 2001 de scriitorul Charles Cross, informează variety.com.

4 afișări
Imaginea articolului Kurt Cobain, subiectul unui film autobiografic

Kurt Cobain, subiectul unui film autobiografic

Scenariul filmului va fi semnat de David Benioff ("Troia", "A 25-a oră").

Pentru redactarea biografiei "Heavier Than Heaven", Cross a avut acces la jurnalele intime nepublicate ale lui Cobain şi ale prietenilor şi membrilor familiei.

Nu se ştie dacă văduva lui Kurt Cobain, Courtney Love, va apărea în acest film. Love va fi, în schimb, producătorul executiv al filmului, alături de avocatul său, Howard Weitzman.

Cobain a fondat trupa Nirvana în 1987, împreună cu basistul Krist Novoselic şi toboşarul Dave Grohl, care acum conduce trupa Foo Fighters. Nirvana a popularizat stilul muzical grunge la începutul anilor '90, iar hitul lor "Smells Like Teen Spirit" este pentru mulţi un imn al unei generaţii. Cobain s-a luptat cu dependenţa de droguri şi cu presiunea celebrităţii care i-au adus moartea în 1994. Deşi catalogată drept sinucidere, moartea lui şi circumstanţele în care aceasta s-a produs au căpătat o aură mitică.

De-a lungul timpului, au fost mai multe încercări de a ecraniza viaţa lui Cobain, dar nici una nu s-a concretizat. Regizorul Gus Van Sant şi-a bazat filmul "Last Days" (2005) pe ceea ce s-ar fi întâmplat cu cântăreţul în ultimele zile de viaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici