- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (13.11.2011, 13:46)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kurtos kalacs-ul din cafeneaua unei românce din New York, vedetă în New York Times
Celebrul colac unguresc (kurtos kalacs) preparat de patroana de origine română a unei cafenele din cartierul newyorkez Queens este vedeta ediţiei de vineri a blogului The New York Times dedicat gastronomiei şi restaurantelor.
1287 afișări
Kurtos kalacs-ul din cafeneaua unei românce din New York, vedetă în New York Times
Articolul, de pe blogul dedicat gastronomiei şi restaurantelor din publicaţia americană, prezintă, sub titlul "Din România, un cilindru dulce", localul Annei Kozma, patiser de origine română.
În magazinul şi cafeneaua Chimney Cake din Queens, Anna Kozma foloseşte un cuptor special pentru a face "dulcea pâine est-europeană".
O panglică din aluat dulce dospit este înfăşurată în formă de spirală pe o formă din lemn şi apoi este coaptă la foc mic, scrie autorul articolului, care avertizează cititorii să nu încerce această procedură acasă, decât dacă provin dintr-un sat din Transilvania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
-
Cutremur în Buzău. Ce magnitudine a avut seismul
-
Războiul din Ucraina, ziua 793. Moscova avertizează că va reacţiona dacă activele ruseşti îngheţate vor fi confiscate / Grecia nu va trimite sisteme Patriot în Ucraina
-
Ciolacu: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone
"Anna Kozma, care provine din România, spune că această specialitate era un desert obişnuit doar în anumite oraşe de provincie din România, până la căderea comunismului, când antreprenorii au deschis mici patiserii unde îl comercializau, în România, Ungaria sau în alte ţări europene", mai scrie în The New York Times.
Autoarea articolului compară kurtos kalacs cu "un cannoli uriaş, gol pe dinăuntru, care are o crustă presărată cu zahăr, migdale şi nucă de cocos".
"Specialitatea se mănâncă, de preferinţă proaspătă, rupând bucăţele din ea", mai scrie aceasta.
"Prăjiturile nu trebuie umplute, dar (Anna Kozma, n.r.) spune că intenţionează ca în vara anului viitor să facă nişte specialităţi mai mici şi să le umple cu îngheţată şi apoi să le taie felii, în porţii separate", mai spune jurnalista, care sugerează cititorilor să nu mai aştepte până vara viitoare, ci să umple kurtos kalacs-ul cu îngheţată cu arome de sezon, ca dovleacul sau fructele de arţar, pentru a fi servit ca desert, de Ziua Recunoştinţei.
Potrivit The New York Times, o porţie de kurtos kalacs costă 4 dolari în localul Annei Kozma.
Citește pe alephnews.ro: Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
CANCAN.RO
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe