Kylie Minogue şi Robert de Niro, onoraţi cu premiul Goldene Kamera

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue şi actorul american Robert de Niro vor fi onoraţi pentru realizărilor lor artistice la cea de-a 43-a ediţie a premiilor Goldene Kamera, care va avea loc pe 6 februarie, la Berlin, potrivit organizatorilor, citaţi de BBC.

1 afișare
Imaginea articolului Kylie Minogue şi Robert de Niro, onoraţi cu premiul Goldene Kamera

Kylie Minogue şi Robert de Niro, onoraţi cu premiul Goldene Kamera în Germania

Robert de Niro, în vârstă de 64 de ani, va primi premiul pentru întreaga carieră, în timp ce Minogue, în vârstă de 39 de ani, va primi premiul pentru cel mai bun cântăreţ internaţional.

Printre câştigătorii anteriori se numără Bruce Willis, George Clooney şi Cate Blanchett.

Premiile Goldene Kamera, ce onorează excelenţa în televiziune, film şi muzică, sunt acordate de publicaţia germană Horzu. Premiile au fost pentru prima dată decernate în 1965 şi erau destinate strict televiziunii, dar din 1987 sunt acordate şi starurilor internaţionale şi organizaţiilor, precum Greenpeace. Golden Camera este acordat la şapte categorii naţionale şi cinci internaţionale.

"Robert De Niro s-a transormat într-o legendă. Industria cinematografică îi datorează multe pentru nenumăratele momente de neuitat", au declarat organizatorii. Actorul s-a remarcat prin felul său de a interpreta şi prin personajele sale dificile şi conflictuale, dar şi prin colaborarea îndelungată cu regizorul Martin Scorsese. Cei doi au crescut împreună în New York şi au lucrat pentru prima dată împreună în 1973, în filmul "Crimele din Mica Italie". Atunci a început prietenia dintre cei doi mari artişti, care pe parcursul anilor s-a concretizat pe plan profesional în filme celebre precum "Şoferul de taxi" (1976), "Taurul furios" (1980), "Băieţi buni" (1990) şi "Promontoriul groazei" (1991). De Niro a câştigat un premiu Oscar pentru rolul său din "Taurul furios" şi a mai fost nominalizat la premiile Academiei pentru rolurile din "Şoferul de taxi" şi "Promontoriul groazei". De asemenea, De Niro este şi un regizor apreciat, el fiind autorul filmelor "Poveste din Bronx" şi "Agenţia secretă".

Kylie Minogue va fi onorată "pentru strălucitoarea revenire după diagnosticarea cu cancer". Minogue, care a debutat în topurile muzicale în 1987, cu melodia "I should be lucky", şi-a lansat recent cel de-al 10-lea album al său, "X", iar, în prezent, cântăreaţa se află pe primele locuri în topurile muzicale cu noul ei single, "2 Hearts". Pe 28 noiembrie, starul a anunţat că va pleca într-un nou turneu european, "KylieX2008", care va cuprinde 24 de concerte şi va debuta pe 6 mai 2008, la Paris.

Ultimul turneu al lui Minogue a fost amânat după ce cântăreaţa a fost diagnosticată cu un cancer la sân, în mai 2005. Ea a anulat concertele pe care trebuia să le susţină în cadrul turneului "Showgirl". În noiembrie 2005, aceasta a început şedinţele radioterapie la Paris, apoi a mai urmat câteva şedinţe de chimioterapie pentru a ucide ultimele reminiscenţe ale cancerului. În ianuarie 2006, Kylie a aflat că a învins această boală. În noiembrie 2006, Minogue şi-a reluat cu succes turneul "Showgirl", care s-a încheiat anul acesta.

Ceremonia va avea loc la Axel Springer Arcade, din Berlin, pe 6 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici