Ochiul Beiului, lacul HIPNOTIZANT care nu ÎNGHEAŢĂ niciodată. O atracţie necunoscută din Cheile Nerei

2298 afișări
Imaginea articolului Ochiul Beiului, lacul HIPNOTIZANT care nu ÎNGHEAŢĂ niciodată. O atracţie necunoscută din Cheile Nerei

Ochiul Beiului

Lacul Beiului este una din atracţiile mai puţin cunoscute din ţara noastră. Aflat la poalele munţilor Anina, în arealul Cheile Nerei-Beuşniţa, lacul Beiului este cunoscut ca fiind ”lacul care nu îngheaţă niciodată”.

Lacul de origine carstică are 284 de metri pătraţi şi peste 3 metri adâncime.

”Imagini spectaculoase din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, cu lacul Ochiul Beiului.

Fiind situat în mijlocul naturii, lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor submers, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 284 de metri pătraţi şi are adâncimea maximă de 3.6 metri. Astfel, este cel mai mare lac carstic din România. Când îl vezi pentru prima dată rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală.
Aflat în judeţul Caraş-Severin, lacul Ochiul Beiului este unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din ţara noastră”
, a postat Romsilva pe pagina de Facebook.

Lacul are o culoare albastru-verde, hipnotizantă. Izvorul alimenteeză cu apă caldă şi iarna, astfel că lacul nu îngheaţă. În lac se pot vedea inclusiv păstrăvi.VEZI IMAGINI IN GALERIA FOTO!

Sursa foto: Romsilva

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici