Lady Gaga, dezvăluiri despre violul în urma căruia a rămas însărcinată la 19 ani. Efectele traumei şi drumul lung spre vindecare

  • Lady Gaga a dezvăluit că a suferit căderi nervoase şi stări de paranoia după ce a fost victima unei agresiuni sexuale.
  • Artista povesteşte că a rămas însărcinată în urma unui viol, pe când avea doar 19 ani, iar efectele traumei au urmat-o de-a lungul carierei şi vieţii personale.
  • După ani de suferinţă fizică şi emoţională, Gaga le transmite un mesaj plin de speranţă tuturor celor care trec prin astfel de experienţe.
11157 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga, dezvăluiri despre violul în urma căruia a rămas însărcinată la 19 ani. Efectele traumei şi drumul lung spre vindecare
Lady Gaga a făcut noi dezvăluiri despre una din cele mai dificile perioade prin care a trecut de-a lungul vieţii. 
 
La doar 19 ani, artista a fost victima unui viol, ameninţată şi agresată de un producător de muzică. Experienţa traumatizantă a lăsat urme adânci, povesteşte cântăreaţa şi actriţa de origine americană, potrivit BBC. Ani de zile, Gaga, pe numele său real Stefani Germanotta, a suferit căderi nervoase şi episoade psihotice, de paranoia, după cum descrie aceasta într-un interviu acordat pentru Oprah Winfrey, disponibil pe Apple TV +.
 
Noua serie „The Me You Can’t See” (trad. „Partea mea nevăzută”), realizată alături de prinţul Harry, abordează stigmatul din jurul sănătăţii mintale.
 
 
Lady Gaga a izbucnit în lacrimi vorbind despre cele suferite, cu atât mai mult cu cât asociază momentul cu debutul în lumea muzicii. „Aveam 19 ani şi lucram în industrie, iar un producător mi-a spus: Scoate-ţi hainele”, îşi aminteşte ea. „Am refuzat şi am vrut să plec, dar mi s-a spus că îmi vor arde toată muzica. Şi nu s-au oprit. Am încremenit şi ... nici măcar nu-mi pot aminti”.
 
Acum ajunsă la vârsta de 35 de ani, cântăreaţa a declarat că nu va dezvălui niciodată numele atacatorului. „Înţeleg această mişcare #MeToo, înţeleg că unii oameni se simt foarte confortabil cu asta, dar eu nu”, a adăugat Lady Gaga. „Nu vreau să mai am nicio legătură cu acea persoană”.
 
Gaga a vorbit pentru prima dată despre viol în 2014 şi a abordat problema agresiunii sexuale în melodii precum „Swine” şi „'Til It Happens To You”, ambele făcând parte din coloana sonoră a documentarului „The Hunting Ground”, nominalizat la Oscar în 2016.
 
Artista a mărturisit că a resimţit efectele traumei în etape, acestea fiind încă prezente în 2019, când a primit Oscarul pentru filmul „A Star Is Born”. A fost internată la spital cu dureri acute şi o stare de amorţeală, iar medicii au trimis-o, spre surprinderea ei, la psihiatru. „Nu îmi puteam simţi propriul corp”, povesteşte Lady Gaga, adăugând că a fost bolnavă săptămâni întregi.
 
„Mi-am dat seama că era aceeaşi durere pe care am simţit-o când cel care m-a violat m-a lăsat însărcinată într-un colţ, în casa părinţilor mei. Vărsam şi eram bolnavă. Pentru că fusesem abuzată şi eram blocată într-un studio de luni de zile."
 
Lady Gaga a adăugat că trauma a schimbat-o ca persoană şi nu va mai fi niciodată la fel ca înainte. „Am făcut atâtea RMN-uri şi investigaţii în care medicii nu găsesc nimic în neregulă ... Dar corpul îşi aminteşte".
 
Cu toate acestea, cântăreaţa a încheiat cu o notă optimistă, plină de speranţă, spunând că, după ani de eforturi, învaţă, treptat, cum să depăşească aceste blocaje.
 
Gaga este una dintre numeroasele celebrităţi care participă la seria „The Me You Can’t See”, alături de prinţul Harry şi Oprah Winfrey.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici