Lars Ulrich de la Metallica a obţinut 14 milioane de dolari pentru un tablou de Basquiat

Lars Ulrich, toboşarul trupei Metallica, a obţinut suma de 14 milioane de dolari după ce a vândut un tablou semnat de Jean-Michel Basquiat, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's la New York, informează nme.com.

30 afișări
Imaginea articolului Lars Ulrich de la Metallica a obţinut 14 milioane de dolari pentru un tablou de Basquiat

Lars Ulrich de la Metallica a obţinut 14 milioane de dolari pentru un tablou de Basquiat

Ulrich a obţinut cu 2 milioane de dolari mai mult decât preţul anticipat, de 12 milioane de dolari, de celebra casă de licitaţii Christie's.

Tabloul se numeşte "Untitled (Boxer)" şi prezintă un boxer de categoria grea care loveşte cu braţele în aer împotriva unui adversar imaginar, reprezentat de un desen în graffiti, care se vede în fundal.

Tabloul "Untitled (Boxer) a fost pictat de Basquiat în 1982. Artistul newyorkez a decedat în 1988, la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri.

Jean-Michel Basquiat şi-a câştigat popularitatea mai întâi ca artist în graffiti, iar mai apoi ca un artist neoexpresionist de succes, în anii '80. Tablourile lui Basquiat continuă să influenţeze şi astăzi artiştii moderni şi se vând la preţuri exorbitante. Cel mai scump tablou de Basquiat nu are titlu şi a fost achiziţionat pentru suma de 14,6 milioane de dolari în urma unei licitaţii organizate anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici