Led Zeppelin a amânat concertul de reunire

Grupul de rock Led Zeppelin şi-a amânat unicul concert de reunire care urma sa aibă loc la O2 Arena din Londra, pe 26 noiembrie, pentru că Jimmy Page şi-a rupt un deget, informează 20minutes.ch.

4 afișări
Imaginea articolului Led Zeppelin a amânat concertul de reunire

Led Zeppelin a amânat concertul de reunire

Concertul a fost reprogramat pe 10 decembrie, iar biletele vândute pentru data de 26 noiembrie rămân valabile, se precizează într-un comunicat al organizatorilor concertului.

Page, în vârstă de 63 de ani, şi-a fracturat degetul săptămâna trecută şi nu va putea cânta la chitară timp de trei săptămâni, potrivit medicului său.

Ultima oară când membrii Led Zeppelin au putut fi văzuţi cântând împreună a fost în 1988.

Atunci când toboşarul John Bonham a murit, în 1980, colegii săi de trupă au declarat că Led Zeppelin a murit odată cu el. Singurele reuniri ale trioului rămas în viaţă au fost dezamăgitoare, acestea având loc la concertul Live Aid din 1985, cu Phil Collins la tobe, şi un altul la includerea lor în Rock And Roll Hall Of Fame, în 1995.

Este foarte posibil ca show-ul din 2007 să coincidă cu lansarea unei colecţii "Gratest Hits" în luna noiembrie. John Bonham va fi înlocuit la tobe de către fiul său, Jason.

Albumele Led Zeppelin au continuat să se bucure de vânzări consistente din anii '70 şi până în prezent, hitul "Stairway to Heaven" rămânând o piesă foarte populară în rândul a mai multor generaţii de fani.

Concertul este organizat în memoria regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei Rolling Stones.

La concert sunt invitaţi Pete Townshend, Bill Wyman And The Rhythm Kings, Paolo Nutini şi Foreigner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici