Legendarul producător şi fondator al trupei Boney M a murit la vârsta de 82 de ani

Legendarul producător şi fondator al trupei Boney M, Frank Farian, a murit la vârsta de 82 de ani. A vândut peste 850 de milioane de discuri şi a obţinut 800 de certificări de aur şi platină de-a lungul carierei sale.

923 afișări
Imaginea articolului Legendarul producător şi fondator al trupei Boney M a murit la vârsta de 82 de ani

Sursa foto: facebook.com/FrankFarianProductions

Producătorul german a format grupul disco în 1976 şi a fost principalul autor al acestuia, înregistrând o serie de hituri, printre care Daddy Cool şi succesul de Crăciun Mary's Boy Child, potrivit Sky News.

Ulterior, a fondat duo-ul pop Milli Vanilli şi a lucrat cu legende ale muzicii, printre care Meat Loaf şi Stevie Wonder.

Farian a murit la locuinţa sa din Miami, potrivit unei declaraţii publicate marţi de agenţia sa.

Liz Mitchell, una dintre cântăreţele originale ale trupei Boney M, i-a adus un omagiu lui Farian într-o postare pe Facebook.

"Fie ca Frank să se odihnească în pace. Munca noastră a fost binecuvântată şi i-a ajutat pe oamenii care au avut privilegiul de a o asculta", a scris ea.

Născut Franz Reuther în 1941 în Kirn, Germania, Farian şi-a început cariera muzicală ca şi cântăreţ, înainte de a se orienta spre producţie.

Farian a format iniţial Boney M ca pseudonim pentru propria sa activitate în 1974, lansând sub acest nume piesa dance Baby Do You Want To Bump.

Se estimează că Farian a vândut peste 850 de milioane de discuri şi a obţinut 800 de certificări de aur şi platină de-a lungul carierei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici