Leonard Cohen susţine primul său concert în Statele Unite din ultimii 15 ani

Leonard Cohen, veteranul muzicii folk, va susţine, în februarie, primul său concert în SUA din ultimii 15 ani, după ce, în 2005, managerul său din Statele Unite şi-a însuşit pe nedrept o mare parte din fondul său de pensii, a anunţat purtătorul lui de cuvânt.

41 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen susţine primul său concert în Statele Unite din ultimii 15 ani

Leonard Cohen susţine primul său concert în Statele Unite din ultimii 15 ani (Imagine: Bogdan Stamatin - Mediafax Foto)

Legendarul cântăreţ american, în vârstă de 74 de ani, va concerta la Beacon Theater din New York, pe 19 februarie. Biletele pentru acest spectacol vor fi puse în vânzare în cursul zilei de vineri.

Un purtător de cuvânt al cântăreţului a declarat că, deocamdată, nu poate oferi detalii despre alte concerte suplimentare.

Cohen s-a aflat în turneu din luna mai 2008, concertând în Canada şi în Europa. El va începe în curând o serie de concerte în Noua Zeelandă şi Australia. După precedentul său turneu din Statele Unite, la începutul anilor '90, Cohen s-a retras pe un munte din apropierea Los Angeles-ului, pentru a deveni călugăr budist.

Cohen a revenit pe scena muzicală în 2005, susţinând că fosta lui agentă şi iubită, Kelley Lynch, a pierdut peste 5 milioane de dolari, reducându-i astfel fondul de pensie la doar 150.000 de dolari. Un tribunal din Los Angeles i-a acordat dreptul la daune în valoare de 9 milioane de dolari, însă Cohen a declarat că nu a putut să obţină această sumă de la Lynch.

Cohen a devenit celebru la sfârşitul anilor '60, datorită poeziilor, cântecelor şi nuvelelor sale. Baladele lui, pe jumătate cântate, precum "Suzanne", "Hallelujah" şi "Bird on a Wire", au fost preluate de numeroşi artişti în repertoriile lor.

În luna martie 2008, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

Leonard Cohen a cântat anul trecut şi în România, pe 21 septembrie, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Spectacolul s-a desfăşurat cu casa închisă.

Suzanne

Hallelujah

Bird on a Wire

Citeşte şi:

Madonna şi Leonard Cohen vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici