Leonardo DiCaprio a strâns 35 de milioane de dolari la o licitaţie, pentru protejarea mediului

Actorul american Leonardo DiCaprio a contribuit la strângerea sumei de 35 de milioane de dolari la o licitaţie de artă, organizată de casa Christie's pentru protejarea mediului înconjurător, o cauză promovată şi susţinută intens de starul hollywoodian.

315 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio a strâns 35 de milioane de dolari la o licitaţie, pentru protejarea mediului

Leonardo DiCaprio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul a colaborat cu casa Christie's pentru organizarea acestei licitaţii, intitulată "The 11th Hour" şi care a avut loc luni seară, la New York, relatează contactmusic.com.

La această licitaţie, organizată în colaborare cu Fundaţia DiCaprio, au fost propuse la vânzare 33 de opere de artă, inclusiv cele oferite de câţiva artişti contemporani de renume, precum Ed Ruscha, Juliuan Schnabel şi Banksy. Un portret al actorului Leonardo DiCaprio, realizat în 2013 de Elizabeth Peyton, a fost vândut cu 1,05 milioane de dolari.

Printre vedetele prezente la licitaţie s-au aflat actorii Bradley Cooper, Salma Hayek şi Tobey Maguire - care a achiziţionat cu 262.500 de dolari tabloul "Untitled" de Sergej Jensen.

Leonardo DiCaprio a fost prezent la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor de mediu şi de conservare a speciilor pe cale de dispariţie.

Actorul Leonardo DiCaprio a declarat recent că se va folosi de influenţa şi de celebritatea sa pentru a contribui la eforturile depuse pe plan internaţional pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariţie.

Iubitor de animale şi pasionat de ecologie, actorul american deţine o locuinţă complet ecologică în Blackadore Caye din Insulele Belize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici