Leonardo DiCaprio luptă pentru protejarea tigrilor indieni

Actorul Leonardo DiCaprio se va folosi de influenţa şi celebritatea sa pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariţie, potrivit unui responsabil al guvernului indian.

74 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio luptă pentru protejarea tigrilor indieni

Leonardo DiCaprio luptă pentru protejarea tigrilor indieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Leonardo DiCaprio şi Jairam Ramesh, ministrul indian al Mediului, s-au întâlnit, recent, la New York, la o recepţie organizată de ONG-ul Coalition for Rainforest Nations (CfRN).

"Actorul s-a întâlnit cu ministrul şi i-a împărtăşit dorinţa sa de a juca un rol important în sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia tigrului indian", a declarat un reprezentant al ministerului, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Potrivit aceleiaşi surse, actorul doreşte să meargă în India şi să ia parte la o campanie dedicată protejării acestei specii de tigru.

Premierul indian Manmohan Singh a înfiinţat, în urmă cu doi ani, o agenţie de luptă împotriva braconajului. Totuşi, în 2009, au fost ucişi 32 de tigrii indieni. Este interzis peste tot în lume vânătoarea acestei specii de tigru, dar blana, pielea şi ghearele sale sunt foarte apreciate în Asia pentru frumuseţea lor, dar şi pentru proprietăţile terapeutice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici